Livet är en dröm : memoarer (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-10-25
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113054254

Livet är en dröm : memoarer E-bok

E-bok,  Svenska, 2013-10-25

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Den 13 maj 1968 öppnar Alexandra's på Strand Hotel vid Nybrokajen i Stockholm. Alla är där. Monica Zetterlund sjunger och de röda sammetsdraperierna hänger tunga från spegeltaket där kristallkronorna gnistrar. Alexandra Charles, Sveriges första nattklubbsdrottning, bestiger tronen och hon skall regera länge.

I Livet är en dröm får vi följa med bakom kulisserna på Alexandra's, där vi får träffa den svenska affärseliten, kungligheter, idrottsstjärnor, modeeliten och artister, ofta på nära håll. Vi får också lära känna kvinnan bakom den glittriga fasaden, och hur hon blev den förkämpe och lobbyist för kvinnors rättigheter och hälsa i 1,6 och 2,6 miljonerklubben som hon är mest förknippad med idag.

I Alexandra Charles memoarer, skrivna tillsammans med Åsa Mattsson, får vi följa med på en inte alltid spikrak livsväg. Vi får läsa om sorger och glädjeämnen i arbetet med nattklubbarna och miljonklubbarna, men också om barndomen, resorna, de många vännerna och kärleken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Solitär

    Åsa Mattsson

    Och så levde de lyckliga i alla sina dagar... Men jag levde inte lycklig i alla mina dagar. Inte alls. Efter åtta års äktenskap i det gula huset med blommiga gardiner bor jag med min sexåriga dotter Febe i en liten etta med kokvrå inne i Stockholm...