Holy Sweet : dessertdrottningarnas hemligheter (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2014-03-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Hesselberg, Isabelle (foto)
Dimensioner
233 x 195 x 17 mm
Vikt
597 g
SAB
Qcaam
ISBN
9789113054759
Holy Sweet : dessertdrottningarnas hemligheter (inbunden)

Holy Sweet : dessertdrottningarnas hemligheter

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-03-28

Slutsåld

Hos stockholmskonditoriet Holy Sweet finns det inga gränser för vad en sötsak kan vara - bakverk och konstverk i ett. Klart är att här finns något unikt för varje speciellt tillfälle: bröllopet, födelsedagen och jubileet, men också för den där alldeles vanliga vardagen som behöver förgyllas med det lilla extra.

I Holy Sweet finns inspiration, recept och mängder av konkreta tips. Hur gör man världsklassiga macarons, optimerar smakkombinationer eller skapar dessertbord utifrån olika teman? Det bjuds på praktiska råd om hur man med både enkla och lite mer avancerade medel kan förgylla barnkalas och dop, möhippor och tjejmiddagar, afternoon tea och vickningar, sommar- och vinterfester, påskmiddagar och nyårspartyn. Gå hela vägen och skapa ett dignande dessertbord eller välj ut några detaljer som får lyfta sockerkakan.

Läsaren får steg för steg-beskrivningar för de olika bakverken men också tydliga instruktioner om hur man skapar dekor och skyltar som förhöjer upplevelsen. Hur man skapar förväntningar och infriar dem. Boken kopplas dessutom till hemsidan www.holysweet.se där man kan ladda ner trycksaker att pryda dessertbordet med. Holy Sweet är en helhetsupplevelse.

Konditorerna Christina Kokkalis och Linda Nielsen Wermeling bakar allt från grunden och lägger stor omsorg vid såväl råvaror som detaljer. Allt ska vara av högsta kvalitet, så ekologiskt som möjligt, och skapas för hand med lust och passion. Det ser väldigt svårt ut, men de genvägar som faktiskt finns avslöjas här.

Välkommen till Holy Sweet!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Holy Sweet : dessertdrottningarnas hemligheter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Läs denna!
    Margot Anita Gustafsson, 12 augusti 2014

    Om du vill ta ditt hemma bakande till högre nivåer på ett mycket lättsamt sätt. Mycket enkla linstruktioner som gör att alla kan öka på nivån på hembakt. Rekommenderas.

  2. Lite besviken med innehåll.
    Sunkate, 30 april 2014

    Boken är mycket fint, många vackra bilder men det var inte det jag förväntade mig. Jag hoppades på mer konkreta tips och recept när det gäller tårtor och tårtdekorationer. Tyvärr recept till tårtbottnar är bara till 15 cm diameter form (utan anvisning hur kan man räkna om dem). Tjejerna visar bara hur man gör pioner med sockerpasta och tryck med formar i silikonet. Andra recept är mycket "trendiga" - popcakes, glass osv. Holy Sweet team gjorde boken som är lite ego-reportage från fotosession med dem.

Visa alla 2 recensioner