Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2014-04-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Guth Linse, Tine (foto)
Dimensioner
232 x 194 x 20 mm
Vikt
683 g
SAB
Qcae
ISBN
9789113054797
Gofika : med Jan Hedh & Olof Viktors café (inbunden)

Gofika : med Jan Hedh & Olof Viktors café

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-04-28

Slutsåld

Att fika är lika svenskt som Dalahästar, dansen runt midsommarstången och surströmming - själva ordet är något som utländska besökare snabbt lär sig. Men det är ingen riktig fika om det inte serveras något gott till kaffet. Den här boken är en hyllning till fikakulturen och innehåller 75 recept på våra allra mest älskade bakverk: sju sorters kakor, wienerbröd, rulltårtor och andra klassiker.

Mästerkonditorn Jan Hedh och Olof Viktors Café (som 2013 utsågs till Årets Bästa Café av White Guide) står för recepten. Miljön är också avgörande för en bra fikaupp­levelse och bilderna i boken är tagna på plats hos Olof Viktors ute på idylliska Österlen, dit tusentals besökare beger sig varje år för en riktigt härlig fikastund.

Eftersom fikastunden även har en så viktig funktion på jobbet får läsaren lite fikafakta att svänga sig med till förmiddagskaffet, skrivet av Lina Sturfelt, doktor i historia vid Lunds universitet.

Boken innehåller 75 recept, bland annat klassiska sju sorters kakor, småbröd som mazariner, vaniljhjärtan och kokostoppar, variationer av vete- och kanelbullar eller kransar, wienerbröd, sockerkakor, rulltårtor, bakelser, gräddtårtor samt klassiska julkakor.

För den som inte vill eller kan äta sötsaker till sin fikastund finns också flera brödrecept med tips på tillbehör. Jan Hedh behöver ingen presentation för den som är intresserad av bakning och hans expertis är vida känd, men i den här boken har Jan förenklat sina recept för att passa vardagspusslet och delar frikostigt med sig av tips och knep. Även Olof Viktors får många förfrågningar efter sina recept - deras morotskaka, chokladtrianglar och festivalbakelser är prisbelönta - och här får alla Olof Viktors fans sitt lystmäte.

Det här är en perfekt presentbok till den som älskar att fika - och vem gör inte det?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gofika : med Jan Hedh & Olof Viktors café. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Toppen bok
    Åke, 16 september 2015

    Ska man ha en bok med bak-recept så räcker denna. Ljuvlig! Toppen present bok och till bra pris på bokus Rekommenderas!

  2. Mysiga recept...

    Trevliga äldre recept med fina bilder... Nostalgi in i minsta detalj... Det känns som när man stod vid bakbordet med mamma på 50-talet... Utan att vara antik. Bravo grabbar!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Gofika : med Jan Hedh & Olof Viktors café