Vår gröna kokbok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2014-04-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Kleinschmidt, Wolfgang (foto)
Dimensioner
220 x 155 x 27 mm
Vikt
1090 g
SAB
Qcabc
ISBN
9789113054971
Vår gröna kokbok (inbunden)

Vår gröna kokbok

(79 röster)  |  Läs 21 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-04-01

Slutsåld

Alla vet att vi bör äta lite grönare, både för vår egen hälsa och för vår planet. Men framför allt för att det är gott! En grön dag i veckan eller sju spelar ingen roll, nu finns kokboken som hjälper dig med inspiration, matlagningsglädje, recept och handfasta råd.

Med över 500 recept på vegetariska och veganska rätter samt fakta om råvaror, tillagning och kostrekommendationer är detta den enda gröna kokbok du behöver. Med klassikern Vår kokbok som grund och garant för beprövade recept, hög kvalitet och enkelhet, är detta en perfekt kokbok för såväl unga nyutflugna som familjer som vill pröva en ny livsstil.

Hälften av recepten är nyskrivna och främst är det rejäl middagsmat baserad på tofu, soja och quorn samt bönor och linser. Här finns även härliga sallader och grönsaksrätter som fungerar som hela måltider. Nytagna bilder inspirerar till att laga vacker mat.

Ur innehållet: Gryn, frön och nötter, pasta, ris och nudlar. Tofu, soja och quorn, pizza, paj och pirog. Baka bröd. Efterrätter och sötsaker.

Vår gröna kokbok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2014 i kategorin Vegetarisk måltidslitteratur med motiveringen:

"Med hjälp av denna vegetariska kokbok är det lätt att variera vardagsmaten för den som redan är vegetarian samt för den som ska bjuda på vegetarisk fest till helger och födelsedagar. Med andra ord en heltäckande grön bok."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 21 recensioner av Vår gröna kokbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande!
  Ingrid, 24 januari 2018

  Min lust att laga vegetarisk mat har ökat markant. Många goda recept ur den har jag redan provat! Bra med tydliga tecken för oss som inte tål allt. Det jag saknar är förslag till ersättning av t.ex gluten så att fler tål maten.

 2. Alltid bäst
  4ussi, 15 januari 2018

  Hur många kokböcker du än köper så är den här den som har det mesta och bra grund att stå på.

 3. Inspirerande mat med gröna förtecken
  Ingegärd Larsson, 2 januari 2017

  Boken har ett bra och enkelt kunskapsinnehåll med illustrationer.
  Indelning och uppställning av recept är mycket bra.
  Recepten inspirerar mig och jag kommer att laga till många av dem.
  Boken ger mig matglädje och dessutom är den trevlig att ha framme i köket

 4. MODERN TOPPENBOK
  Barbro Kristina Möller, 20 april 2016

  En helt perfekt bok om hälsosamt grönt i maten,, oavsett om man är vegetarian eller bara vill äta mera grönt.

  Samma upplägg som den tidigare " vår kokbok" , dvs helt perfekt. Ger kunskap på ett enkelt sätt.

 5. Grönt ljus för Vår gröna kokbok
  Mårten E, 25 januari 2016

  Äntligen en bra kokbok som heltäckande sammanfattar alla former av vegetarisk mat på ett tilltalande sätt. Både aptitretande och informativt om näringsinnehåll och olika dieter.

 6. Bästa boken!
  Gunilla , 18 januari 2016

  Den ultimata vegetariska kokboken! En heltäckande bok med massor av inspiration som ger lust att verkligen pröva det gröna. Här finns allt och inte bara flashiga bilder och trendiga recept.

 7. Inspirerande
  Anna , 5 januari 2016

  En bra grön kokbok med inspirerande recept som fungerar bra. En nackdel är att det är mycket recept som innehåller vetemjöl och det är många som av olika anledningar vill undvika det och jag skulle gärna haft ett alternativ. Rödbetspajen med quinoabotten är delikat!

 8. Fin kokbok
  E, 5 oktober 2015

  Tycker jätte mycket om den här kokboken. De gröna recepten är goda och inte svåra att göra. Och så älskar jag alla sidor i boken med -mat och miljö information.
  Alla i familjen tycker om den här boken och används hela tiden.

 9. Mycket gott.
  Inger , 15 september 2015

  Å vilken bra kokbok, det finns så många bra recept.
  Roligt att lära sig mycket nytt om gröna matvaror.
  Köp den om ni gillar att äta grönt.

 10. Gröna kokboken
  Bitte, 3 augusti 2015

  Mycket trevlig bok, informativ och med fina recept! Kan hjälpa till att tänka om från kött till mera grönt med variationsrika recept.

 11. Fantastisk bok!
  Jenny, 1 juni 2015

  Inspirerande och lättlagade recept! Ett måste för den som är intresserad av ett grönare liv :) Fin att ge bort i present.

 12. Bra bok

  Bra nybörjar bok! Många roliga recept för vegetarianer och veganer!
  Köpte den som present åt en nybörjar vegetarian funkade perfekt!

 13. Exciting recipes for the way we cook today
  Merrigator, 22 februari 2015

  You don't have to be a vegetarian to enjoy these recipes. This book inspires you to eat more vegetables, grains, and legumes. Just like the other two "vår kokbok" editions, this one is filled with modern, exciting flavor combinations, and instructions that WORK. Every recipe I've tried yields delicious results--good enough to serve to company. And you don't have to go to any special stores to make these recipes. All the ingredients can be found at your local supermarket.

 14. Grön kokbok.
  Gunilla Margareta Herneryd, 16 januari 2015

  Kanonbok!Min dotter är kräsen vegetarian liksom övriga i vår familj & skönt slippa zig-zaga mellan köttrecept i en vanlig kokbok.Denna rekommenderas varmt!

 15. Bästa vegetariska kokboken på åratal!
  Kersti Beck Larsson, 30 oktober 2014

  Vi beslöt oss för att äta mer vegetariskt. Efter att Vår gröna kokbok kom hem har det nästan uteslutande blivit vegetariskt. Enkla och välsmakande recept som för det mesta går att få tag i ingredienserna till i vårt lilla samhälle. Den här boken rekommenderar jag varmt!

 16. Mycket trevlig bok!
  Mimmie Collin, 26 augusti 2014

  Vår gröna kokbok ger inte bara en massa goda tips på grön matlagning genom vackra bilder och lättlästa recept utan även informativ och relevant information om näringsämnen och tillagningsmetoder. En mycket bra grund för nybörjare men även inspiration för mer erfarna kockar! Boken är logiskt indelad under rubriker som täcker in alla delar av en grön meny med såväl vardagsmat som lite festligare alternativ. Ett självklart komplement till originalet Vår kokbok!

 17. Lätt att använda
  Emi, 15 augusti 2014

  Om man redan har "Vår kokbok" och tycker om den, kan jag rekommendera den gröna kokboken också! Recepten är lätt att följa och inte komplicerade.

 18. Toppenbra grön kokbok!
  Daisy, 3 juli 2014

  Suverän baskokbok för gröna rätter. Det blev succé från första lagade rätten. En bok att återkomma till i vardag och till fest!

 19. mycket bra!
  Anna Håkansson, 1 juli 2014

  Fyller samma funktion som vanliga Vår kokbok. Dvs är en lättillgänglig, baskokbok. Och lite till!
  Många roliga recept! Rekommenderas varmt!

 20. Bra bok med mååånga goda recept!
  Linda, 6 maj 2014

  Bra bok med många varierade recept som alla är mer eller mindre lättlagade och utan allt för avancerade ingredienser. Recepten är enkla att följa. Dessutom älskar jag bokomslaget, så den blir en snygg "inredningsdetalj" på köksbänken!

 21. Underbar kokbok
  moonwriter (Åhus), 16 april 2014

  En vacker kokbok underbara bilder och härliga recept. Äntligen har jag hittat den gröna kokbok jag letat länge efter. Här finns recept på de flesta gröna rätter och den passar för mig som är nybörjare och för den erfarne. Skönt med en så omfattande kokbok om detta specialämne.

Visa alla 21 recensioner

Fler böcker av Sara Begner