Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
410
Utgivningsdatum
2014-01-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
231 g
SAB
Hc
ISBN
9789113055145
Än klappar hjärtan (pocket)

Än klappar hjärtan

(194 röster)  |  Läs 16 recensioner
Pocket Svenska, 2014-01-15
79
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Viktor ska ta studenten och hela familjen samlas för att fira i ett vårvarmt Stockholm. Där står mamma Astrid och styvpappa Henrik tillsammans med halvsyskonen Josefin och Sara. Mormor kommer tillsammans med mostrarna Sandra och Lena. Men den stora överraskningen är att även Viktors biologiska pappa Michael anländer från New York med sin nya familj för att återknyta kontakten med sonen som han övergav för många år sedan.

Michaels ankomst är en smärtsam påminnelse om vad som hände den där sommaren på Fårö för snart tjugo år sedan. Då var de också alla samlade, systrarna, deras mamma Ingrid, och Astrid med sin nya lilla familj. Det var den lyckligaste tiden i Astrids liv. Så plötsligt lämnade Michael Astrid ensam med deras nyfödda son.

Och här står de nu alla samlade på en skolgård efter så många år. Snart kommer allt förändras dramatiskt igen. De starka känslorna som uppstår mellan Astrid och Michael ställer allt på spel i Astrids väl uppbyggda tillvaro av trygghet och stabilitet.

Lena har just fått besked om att hon har en livshotande cancersjukdom. Sandra och hennes mans dansstudio håller på att gå i konkurs. Och vad hände egentligen den där sommaren då Michael drog? Varför vill Lena inte låta Astrid besöka henne på sjukhuset? Och hur ska Sandra kunna betala skattemyndigheten 50 000 kronor inom två veckor?

Helena von Zweigbergk låter tre systrar berätta utifrån sina helt skilda perspektiv under en sommar i deras liv när plötsligt allting står på spel och de alla står inför stora livsavgörande skeden. Om syskonrelationer, kärleksrelationer, föräldra- och barnrelationer. Ett familjedrama om förälskelser, svek och förluster. Om allt det som står i vägen för förståelse och försoning, och - inte minst - om kärlekens makt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Än klappar hjärtan
 2. +
 3. Totalskada

De som köpt den här boken har ofta också köpt Totalskada av Helena Von Zweigbergk (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Än klappar hjärtan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Streckläsning
  Siv Rune, 28 mars 2017

  Författaren har verkligen förmåga att skildra människors tankar och det inte alltid så lätta samspelet mellan människor som står varandra nära. Hon sätter ord på känslor som vi alla kan känna igen.

 2. Trovärdig och välskriven
  Hågge, 11 mars 2016

  Trovärdiga personbeskrivningar och trovärdiga skildringar av relationerna mellan syskon i en medelklassfamilj. Bra språk. Svårt att släppa boken när man väl börjat läsa. Inte den mest upplyftande litteraturen dock...

 3. Det vanliga livet
  Margareta Carlson, 13 februari 2015

  En mycket välskriven bok om det vanliga livet. Karaktärerna återfinns i bekantskapskretsen, man lider med dem och förstår deras handlande. Efteråt kan man komma på sig med att undra hur hon har det nu. Då har personerna blivit levande!

 4. Kvinnoöden
  Sofia Johansson, 4 september 2014

  Har inte kommit igenom den här boken än. Jag tycker det är nedslående att huvudpersonen, en av systrarna, gör livet så jobbigt för sig och samtidigt är så egoistisk. Kanske är det bara för att jag känner igen mina egna dåliga sidor, vem vet? Boken kan säkert passa om man gillar att läsa om andra människors problem, den är absolut inte dåligt skriven och man lever sig lätt in i den.

 5. Tillbaka
  Britt , 19 augusti 2014

  Känns som om Helena Zweigberk hittat tillbaka. Intressanta personiakttagelser, mycket lättläst utan att vara banalt eller förutsägbart. Svårt sluta läsa.

 6. Relationsroman som griper tag
  Anna , 14 augusti 2014

  Boken handlar om tre systrar och deras mor och familjer. Den yngsta systern Lena har just fått ett cancerbesked, mellansystern Sandra håller på att gå i konkurs med dansskolan hon driver med sin man och äldsta systern Astrid som återser sitt livs stora kärlek och fadern till hennes äldste son, Viktor, när han tar studenten. Systrarna berättar utifrån sina egna perspektiv om sina liv och relationer till varandra, om kärlek, brustna hjärtan, kamp, hemligheter, otrohet, ansvarstagande och svek. ... Läs hela recensionen

 7. Som från verkligheten...
  Ewa, 6 augusti 2014

  Efter en studentexamen och i närheten av åldrar och relationshistorier, så passade den helt perfekt, att börja sommarläsningen med. Fint uppbyggd litterärt och lättillgänglig! Bra som samtalsunderlag i bokcirkeln till hösten...

 8. Super
  Inger Irene Hernstål, 1 augusti 2014

  Tyckte boken var mycket läsvärd. Har själv vuxit upp med flera systrar. Kommer att lämna boken vidare till dem att läsa och begrunda.

 9. Än klappar hjärtan.
  Christina Tschährä, 1 augusti 2014

  Här visas livets fram-och-baksida på ett mycket bra sätt, det är så sant varje ord mycket gripande. Boken tillför mycket om livet allt är tänkvärt.

 10. Även mitt hjärta klappade
  Inni, Umeå, 22 juli 2014

  Intrigen i boken är helt i min smak och igenkänningen total. Helena von Zweigbergk skriver med flyt och använder språket på ett fantastiskt sätt. Hon är alltid Författaren som fångar mig.

 11. Bokklubb
  Sara Kristin , 20 maj 2014

  Valde den som bok till bokklubben jag är med i. Gillade verkligen den. Bra skrivet om
  systerskap och hur livet kan utvecklas och förändras under åren dom går. Vardagligt men ändå djupt och känslosamt. Rekommenderas varmt. Passar bra som bokklubbsbok.

 12. Sorglig, intressant!
  Ingeli, 28 april 2014

  En fin berättelse om tre systrar, deras inte så alltför perfekta liv och deras mamma, sorglig, En verklig historia! Svårt att lägga ifrån sig boken!

 13. Än klappar hjärtan
  sylvia Johansson, 10 april 2014

  Väldigt bra skriven,intressant att läsa om systrarna o deras familjer!Alla tror att dom lever ett perfekt liv,alla tror speciellt att den äldsta systern gör det,sedan blir allt kaos.Mamman får ett bra liv på slutet.Allt ändrar sig.

 14. feelgood-bok:
  Kerstin Löfgren (Vendelsö), 8 april 2014

  Sorglig men på samma gång underhållande - sträcklästes - gick inte att sluta förrän 'the end'. Verkligen att rekommendera till goda vänner - semesterbok att läsa i hängmattan.

 15. Syskonkärlek och annan...
  Katenina, 3 april 2014

  I en ganska komplex historia, ganska förutsägbar, finns ändå mycket att ta till sig och lära av! Flyt i språket, det stör inte men ger heller inga extra härliga upplevelser! Inga understrykningar i denna bok, med andra ord.

 16. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 21 februari 2014

  "Än klappar hjärtan" tyckte jag mycket om, och den får 4,5 av 5 i betyg av mig. Boken är, som jag alltid tycker att Helenas böcker är, både mörk och ljus. Och jag tycker att hon har ett fantastiskt sätt att skildra relationer. Både relationer mellan personer i ett förhållande, likaväl som mellan föräldrar och barn, och mellan syskon.

  "Än klappar hjärtan" är mycket bra, lättläst, gripande, rörande, sorglig, och mycket tankevärd.

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Helena Von Zweigbergk