Vintagefrisyrer : smarta tips för stilsäkra frisyrer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2014-03-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Ankarfyr, Martina (foto)
Illustratör/Fotograf
Emma Sundh
Dimensioner
215 x 175 x 10 mm
Vikt
512 g
SAB
Qcd
ISBN
9789113055206
Vintagefrisyrer : smarta tips för stilsäkra frisyrer (inbunden)

Vintagefrisyrer : smarta tips för stilsäkra frisyrer

(20 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-03-28

Slutsåld

"Vår utgångspunkt är att göra enkla frisyrer som ser avancerade ut. Det är det enklaste och billigaste sättet att förändra sitt utseende."

Har du alltid undrat hur stjärnorna från förr gjorde sina eleganta frisyrer? Har du drömt om Veronica Lakes Hollywood-svall eller Marilyn Monroes lekfulla lockar? Hur du gör de där uppsättningarna som ger dig expressbiljett till blickfånget på cocktailfesten?

Vintagefrisyrer är boken för dig som vill lära dig allt om tidernas bästa accessoar, frisyren. Boken innehåller massor av frisyrer, från loopar, valkar och bikupor till Victory rolls, Pile of curls och Jackie-vippen. Dessutom hela kapitel om lockar, luggar, verktyg och tips, hårfärg, håraccessoarer och hattar och makeup. Allt förklaras på ett enkelt sätt med tydliga steg för steg-beskrivningar och tillhörande bilder. Oavsett om du letar efter en vardagslook eller något för festen kommer du att få ditt lystmäte.

Även om boken är nischad mot svunna tiders frisyrer, kan tipsen appliceras på moderna frisyrer och inspirera alla, även de som inte trodde att vintagefrisyrer var något för dem.

I boken får vi också - genom frisyrerna - följa med på en tidsresa. Boken tar avstamp i ett romantiskt 1910-tal med pompadourer och valkar, som snart övergår till dekadensens och dramatikens 20-tal. De långa hårsvallen hos unga kvinnor kapas och korta wave-frisyrer med fjädrar i, tillsammans med flapperklänningar och svängig Charleston, blir synonymt med en purfärsk kvinnobild. Vi fortsätter genom den kreativa ransoneringstiden och målar streck på baksidan av benen i brist på nylonstrumpor med söm. Några år senare vinkar vi adjö till kriget med ett V for Victory och 40-talets victory rolls. På 50-talet sladdar ungdomskulturen in med ett vrål, vida kjolar dansar jitterbugg, eyeliner målas tjock, brylkrämen flödar och en högt sittande hästsvans blir helt plötsligt uttryck för en hel kultur. Revolt ända ut i hårtopparna.

Vintagefrisyrer är en handbok med enkla instruktioner på fantasifulla och tidlösa frisyrer, men innehåller också spännande historia, finurliga pyssel och vackra fotografier. Utifrån boken ska du kunna göra frisyren och fixa sminket och sedan ta modellens plats i en lite vackrare verklighet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Vintagefrisyrer : smarta tips för stilsäkra frisyrer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen!
  Dom Kallar Henne Tess, 15 augusti 2015

  En bok som beskriver de olika frisyrerna bra även de svåra. Kul att få inblick i de olika stilarna som gällde förr både i smink, hår och så vidare.

 2. Prisvärd och inspirerande!
  Sara Gommel (Värmdö), 8 april 2015

  Jättebra och pedagogisk bok som funkar även för nybörjare. Var dock mer text/historik/nostalgi än vad jag trodde och förväntade mig mer bilder och "så här gör du"-uppslag. Men över lag: en fantastisk bok med otroligt vackra modeller och bilder!

 3. julklapp
  ingalill eriksson, 24 november 2014

  jag ska ge min dotter denna bok i julklapp-fantastiska håruppsättningar med bilder och tips på hur man sätter upp dessa frisyrer dottern gillar att testa sådana frisyrer

 4. Kräven medhjälpare
  Sara Lignell, 2 maj 2014

  Visst är frisyerna fina och man blir sugen, men flera av dem kommer jag aldrig kunna göra då de kräven att man har ngn som kan lägga dem. Hade varit önskvärt att visa hur man själv skall klara av att göra dessa än att ha en frisör som visar på modellerna. Behåller den för att den fungerar som inspiration, men det var nära att bli en retur.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna