Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2014-05-26
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Mattsson, Emma (foto) / Barrling, Malin (foto)
Dimensioner
248 x 175 x 22 mm
Vikt
755 g
SAB
Rai
ISBN
9789113055213

Yoga är min terapi : yogaprogram för din kroppstyp baserat på ayurveda

(54 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-05-26

Slutsåld

Den välkända ayurvedapraktikern och författaren Janesh Vaidyas nya bok handlar om ayurvedisk yoga, där yogaprogrammen anpassas efter olika kroppstyper och sjukdomsbesvär.

"För tio år sedan, då jag för första gången reste utanför Indien, förvånades jag av hur yoga praktiserades i de flesta yogaskolor i Europa. Hela klassen utförde samma övningar, ledda av en instruktör. Det var något nytt för mig. Jag var van vid traditionella yogaskolor i Indien där gurun ger olika program till varje elev beroende på hans eller hennes kropps- och sinneskonstitution och balansen eller obalansen i hans/hennes hälsa, samt går runt bland eleverna och hjälper dem att följa sitt individuella program."

I Yoga är min terapi lär vi oss att göra autentisk yoga utifrån vår egen kroppstyp, så som man traditionellt utövar yoga i Indien. Med grund i den indiska hälsoläran och livsfilosofin ayurveda presenteras en inställning och ett sätt att utöva yoga som ligger långt från de vanliga svenska yogaklasserna på gym och i andra sammanhang.

Inom ayurveda talar man om tre kroppstyper, vata, pitta och kapha. I boken lär du dig bestämma vilken kroppstyp du själv tillhör, och att hitta ett individuellt yogaprogram som passar just dig. Övningarna presenteras tydligt i text och bild för att du enkelt ska kunna utföra dem på egen hand.

I boken listas 53 olika sjukdomsbesvär eller obalanser i din hälsa, och vilka yogaövningar som kan hjälpa dig att lindra dem.

Yoga är min terapi är utformad för att passa yogautövare på alla nivåer, såväl nybörjare som erfarna. Boken hjälper dig att på ett djupare plan förstå din kropps- och sinneskonstitution och ger varje utövare tillfälle att hitta rätt övningar och att självständigt utöva yoga i hemmet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Yoga är min terapi : yogaprogram för din kroppstyp baserat på ayurveda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Yoga - bok med bra illustrationer
  Erika, 1 november 2017

  Var på Janesh Viadyas föreläsning och blev ännu mer intresserad av ayurveda och yoga. Du bör ha utövat yoga tidigare. Det är inte någon lätt bok för nybörjare. Om du kan lite om yoga är den väldigt intressant, men var beredd på att bläddra kors och tvärs för att hitta de övningar som passar dig. Bilder på övningarna med utförliga beskrivningar.

 2. Bra hjälpmedel i yogautövande!

  Vacker, lättförståelig bok med fina bilder på samtliga övningar. Fint budskap och kan hjälpa läsaren mycket i sin praktik. Rekommenderas!

 3. Mycket ingående om yoga
  Anette Kristina Blomqvist, 21 oktober 2016

  Massor av övningar inom yoga med fina foton så att du lätt ser hur du ska göra. Har du obalanser i form av sjukdomar eller smärta så har du möjlighet att leta upp vad just du behöver. För nybörjare inom yoga? Både ja o nej!
  För lärare ? Absolut en måste- bok.
  Malin Barrling och Janesh har lagt ned ett gediget arbete inför boken!

 4. Perfekt!

  Perfekt för dig som vill ha den informationen du söker när du precis börjat med Yoga samt framöver för dig som blir mer avancerad.
  Jöttebra köp!

 5. Aha upplevelse!
  Alicia K, 25 november 2014

  Fantastiskt förklarad vad Yoga egentligen handlar om. Det är viktigt att läsa först innan man börjar öva.
  Janesh har ett sätt som verkligen fångar även de som inte tycker speciellt mycket om böcker överhuvudtaget. Innan har jag praktiserat yoga hemma men nu upplever jag något som jag har missat tidigare. Andningen är så viktig! något jag tog för givet och resultat känns efter varje hemmapass.
  Alla ni som vill något extra läs boken men se till att omvandla teorin i praktik!

 6. Underbar Yogabok:)
  Ewa, 17 september 2014

  Utförlig med bra bilder och text om de olika yogapositionerna.
  Du kan hitta dina egna positionerna för att heala dig själv.

 7. Att förstå sina egenskaper bättre...
  My, 3 september 2014

  ....hjälper Janesh Vaidya till med! Igenkänningsfaktorn är hög, när du testar din ayurvediska personlighet. Boken hjälpte mig till att förstå mig själv bättre. Den har dessutom fördjupat min kunskap i yogan o fått mig att upptäcka varför jag tycker om vissa positioner mer. Som lärare är det även bra att tänka i ett vidare begrepp på sambandet mellan positioner o personligheter.

 8. En BOK OM YOGANS RÖTTER
  Markat, 20 augusti 2014

  Mycket bra och lärorik bok som verkligen beskrev yogan från grunden.
  Bra att lära sig att vi är alla olika och inte ska göra samma slags yoga,utan
  från sin födelsedominanta element.Även yoga för olika symtom,sjukdomar och
  hälsotillstånd.En bok att rekommendera för de som vill lära sig yoga.

 9. Trevlig steg-för-steg intstruktionsbok!
  Anna i Umeå, 5 juni 2014

  Ännu en trevlig bok av underbare Janesh Vaidya! Den är upplagd så att den mest oerfarne steg för steg kan diagnosticera sig själv utifrån sin grundtyp och sina obalanser och välja färdiga yogaprogram utifrån dessa. Jag skulle inte rekommendera någon nybörjare att lära sig yoga via en bok, men för den som gått för en yogalärare och är bekant med asanas så är det en trevlig bok!

 10. Äntligen!
  Moonshine, 29 maj 2014

  Det kan inte bli tydligare än så här.
  Pedagogiskt upplagd och lättförståelig.
  Dessutom snygga bilder och snygg design.
  Köp den!

 11. I love it!
  Annette Sykes, 27 maj 2014

  "Yoga är min terapi" fångade mig direkt och tiden liksom bara försvann, jag tycker boken är välskriven, innehållsrik och lättförståelig.

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av författarna