Akademimorden (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Martin Halland
Utgivningsdatum
2013-09-06
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
135 x 130 x 20 mm
Vikt
206 g
SAB
Hc
ISBN
9789113055374
Akademimorden (cd-bok)

Akademimorden

(4 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok,  Svenska, 2013-09-06

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Natten den 14 maj skjuts Svenska Akademiens ständige sekreterare till döds i Berzelii park i Stockholm. Mordvapnet visar sig vara en svartkrutsrevolver från 1860-talet. Dagen därpå mördas ytterligare fyra akademiledamöter.

Dåden blir en världsnyhet och polisen inleder en mördarjakt som saknar motstycke i svensk kriminalhistoria. De övriga av De Aderton sätts under rigorös bevakning. Men till ingen nytta. En efter en dödas ledamöterna, på det ena mer välplanerade och häpnadsväckande sättet än det andra.

Claudia Rodriguez på riksmordkommissionen är den som först har hand om fallet, men snart blir hon bortkopplad. Mot uttryckliga order fortsätter hon ändå att utreda morden. Hon misstänker att ett litterärt mysterium lurar bakom de makabra dåden och tar hjälp av en gammal pojkvän, antikvariatsägaren Leo Dorfman.

Innan de vet ordet av är de jagade av både polisledningen och mördaren. De inser att gåtans svar döljer djupt nere i Svenska Akademiens hemliga arkiv i Gamla stan. Då de bryter sig in i det underjordiska källavalvet avslöjar de den förbluffande sanningen om akademimorden. Men för att rädda återstående akademiledamöter och sig själva är tiden knapp. Historien har tagit ett mordlystet och oåterkalleligt kliv rakt in i vår tid!

Akademimorden är en nervkittlande och äventyrlig kriminalberättelse, full av intrikata mordmetoder, dolda bergrum, gåtfulla skrifter och hemligheter som förtigits i ett århundrade.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Akademimorden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande
    Höstvind53, 11 augusti 2015

    En bok med oväntade vändningar, tempo från början till slut.Miljöerna är fantasieggande. Tycker om underdogperspektivet. Väntade mig ett annat slut. :)

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Martin Olczak