"Sanningen är alltid oförskämd" : en biografi över August Strindberg (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (6.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-09-29
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113055428

"Sanningen är alltid oförskämd" : en biografi över August Strindberg E-bok

E-bok,  Svenska, 2016-09-29

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"Inget utom upplagor och royaltyinkomster är riktigt mätbart när det gäller litterär storhet. Men ska man väga ihop alla tänkbara kriterier på en författares betydelse är det ingen tvekan om att August Strindberg fortfarande är Sveriges ledande klassiker och rimligen kommer att vara det för överskådlig framtid.

Vi hittar galna idéer och dumma synpunkter hos Strindberg eller hans personer, men i de mogna verken nästan aldrig en omöjlig replik, psykologisk orimlighet eller orealistisk reaktion. Aldrig en falsk ton. Hos Strindberg är denna kompromisslösa psykologi en god del av förklaringen till hans bestående storhet.

Strindbergs åsikter växlar livet igenom. Ofta motsäger de rentav varandra vid ett och samma tillfälle. Men han bytte sannerligen inte opportunistiskt åsikter i takt med tidsmodet. Istället är hans idéer, även där de framstår som mest bisarra, på ett i branschen ovanligt sätt rotade i personliga upplevelser.

Jag hoppas att i denna bok kunna skildra både hans mänskliga ofullkomlighet, som han delar med de flesta av oss, och den konstnärliga storhet som de flesta av oss inte delar med honom."
Göran Hägg

Sanningen är alltid oförskämd har länge varit planerad att komma ut hösten 2016 och Göran Hägg lämnade in sitt slutgiltiga manus några veckor före sin plötsliga bortgång.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »