Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2014-08-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Westman, Rikard (foto)
Dimensioner
232 x 195 x 17 mm
Vikt
571 g
SAB
Rag
ISBN
9789113055732
Pilates : för styrka, spänst och smidighet (inbunden)

Pilates : för styrka, spänst och smidighet

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-08-14

Slutsåld

Pilates är en av de populäraste träningsformerna i Sverige, och ligger ständigt på gymmens topplistor.

Med mer än 100 år på nacken är pilates en träningsform och livsstil för dig som vill ha enkla, fokuserade övningar att utföra i hemmets lugn utan komplicerade redskap. Pilates utvecklades under det tidiga 1900-talet av Joseph Pilates och fokuserar på styrka och smidighet, koncentration, centrering, rörlighet och balans, och utövas av människor världen över. Fokus ligger på "core", det vill säga styrka, stabilitet och balans i mage och rygg, något som är av central betydelse för alla med skrivbordsjobb eller småbarn. Pilates är en funktionell träningsform, vilket innebär att man tränar styrka i rörelser snarare än i specifika muskler, och att man i en och samma övning tränar både styrka, rörlighet, balans och koordination.

I den erfarna pilatesinstruktören Kristina Modigs bok hittar du ett enkelt och komplett pilatesprogram som är utformat för att utföra i hemmet. Övningarna är tydligt förklarade i utförliga bildsekvenser och text. Du får dessutom läsa om de sex principer som ligger till grund för pilates och hur du redan idag och på sikt kan förbättra hållning och balans. Mer än bara en träningsform, är pilates också en livsstil. Därför delar Kristina även med sig av sina bästa recept att må bra av, samt massor av inspiration och goda råd.

Med nyckelord som balans, hållning och koncentration har pilates blivit en av de mest populära träningsformerna i världen. Med hjälp av pilatesinstruktören Kristina Modigs grundläggande pilatesprogram, mat- och hälsofilosofi tillsammans med vackra och tydliga fotografier, erbjuder den här boken ett sätt att bli starkare, spänstigare och smidigare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Pilates : för styrka, spänst och smidighet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Träning för alla
    Birgitta , 19 september 2014

    Denna bok innehåller fakta om pilates och träningsuppgifter som gör att man kan träna hemma. Den är bra för mig fast jag har en sjukdom med värk hela tiden. Jag kan träna i den mån jag orkar.

  2. Inspiration till pilates träning
    Anne Sjöblom, 2 september 2014

    Trevligt upplagd Tydliga bilder och förklaringar hur rörelserna ska utföras, bra att det fanns flera varianter på samma rörelse. En bok som är anpassad efter den egna förmågan och rörligheten. Boken uppmuntrar till att prova på pilates och är lämplig både för erfaren och nybörjare. boken innehåller också kostråd samt några recept. Den här boken kan jag varmt rekommendera.

Visa alla 2 recensioner