Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2014-03-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Sandra Medin
Originaltitel
The green kitchen
Medarbetare
Frenkel, Johanna (foto)
Dimensioner
260 x 210 x 30 mm
Vikt
1252 g
SAB
Qcabc,641.303
ISBN
9789113055770

Green kitchen stories : läckra vegetariska vardagsrecept

(84 röster)  |   Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-03-05

Slutsåld

Vilken är er matfilosofi?
Vi försöker laga fräsch och hälsosam vegetarisk mat utan pekpinnar. Inspirerande recept baserade på bra grönsaker, fullkorn, nötter, frön, bär, bönor, linser och naturligt sötade desserter. Rätter som man mår bra av att äta och som ger kroppen all energi och näring den behöver. Vi vill visa att hälsosam vegetarisk mat kan smaka fantastiskt, vara färgstark och varierad utan att bli för komplicerad. Vi försöker inte omvandla alla till att bli vegetarianer men hoppas att fler människor kan inspireras till att äta mer grönt. Det mår vi alla bättre av.

Varför är det så spännande att laga vegetarisk mat?
Först och främst - vegetarisk mat är så mycket färgstarkare. Hela regnbågens spektrum finns i grönsaksdisken och på våra tallrikar. Som vegetarian blir man också alltid influerad av säsongerna i sin matlagning och får därför en naturlig variation i sina recept under året. Det blir inte lika repetitivt som köttrecept kan bli. Vi ugnsrostar blomkål i mars, lagar rabarber-, lins- och ärtskottssallad i maj och mixar pumpasoppa i november.

Har ni någon favoritingrediens?
Vi har alltid gillat svamp. Det finns så många olika sorter i våra skandinaviska skogar som kan användas på oändligt olika vis - allt från kantarellsoppa och svampdumplings till portobelloburgare och nudelsallader. Och även om vi inte är någon vidare talang på att hitta svamp i skogen, så är det kul att leta efter den.

David Frenkiel och Luise Vindahl står för nydanande och spännande vegetarisk mat. Deras succéblogg Green Kitchen Stories inspirerar folk över hela världen att laga god och nyttig vege­tarisk mat med naturliga ingredienser. I kokboken Green Kitchen Stories finns över 100 av deras läckraste favoritrecept.

Genom att kombinera vanliga skafferivaror och färska råvaror i säsong visar David och Luise hur lätt det är att laga närings­rika och välbalanserade rätter varje dag.

Lär dig att laga ört- & sparrisfrittata till frukost, ugnsbakad ört- & pistaschfalafel till lunch och siciliansk parmigiana di zucchine när du bjuder hem dina vänner på middag. Upptäck en rad olika soppor, sallader, juicer och munsbitar som är lätta att laga men som tilltalar både gom och öga.

Tack vare de fantastiska bilderna kommer denna vackra kokbok att inspirera alla att vilja laga och äta mat som är bra för både kropp och själ.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Green kitchen stories : läckra vegetariska vardagsrecept. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ny inspiration
  Ewa, 30 januari 2017

  Bra kokbok med nya ingredienser,smaker och ideer.bland lite svårt att få tag på alla ingredienser men då får man inprovisera.

 2. För få huvudrecept!
  zoomclub, 26 april 2016

  En del bra recept, men för mycket frukost och för få huvudrecept. Sedan är det för mycket familjebilder och puttinuttiga barnhistorier.

 3. En vacker kokbok!
  Caroline, 10 augusti 2015

  En mycket vacker bok med trevliga recept. Boken inspirerar oss till att ta in fler vegetariska recept i vår vardag.

 4. Vacker kokbok
  Kirsi Forsberg, 1 januari 2015

  Men recepten känns lite krångliga och och inspirerar inte till matlagning.

  Men den knapriga ugnsgröten (med små förändringar av receptet) har blivit en ständig frukostfavorit.

 5. Inspirerande bok
  Agneta Ståhl, 3 december 2014

  Tycker jättemycket om boken då det finns mycket matnyttigt att läsa. Även att de delar med sig av egna erfarenheter. Fina bilder och härliga recept.

 6. Bloggen bättre
  Lena S, 13 november 2014

  Tyvärr en besvikelse när man har följt bloggen där recepten är bättre. Ganska alldagliga recept och inte så nydanande och inspirerande som bloggens
  Även rörigt upplagd och svårt att hitta i registret.
  Förhoppningsvis blir kommande böcker mer genomarbetade för deras recept på bloggen är oerhört inspirerande och bra!

 7. Efterlängtad
  Li, 20 maj 2014

  Efter att ha läst bloggen på engelska var det underbart att få kokboken på svenska. Härliga inspirerande fotografier med enkla recept som gör livet hälsosammare.

 8. Veggisar
  Disa Rolleberg, 8 maj 2014

  En inspirerande bok med massor av läckra recept.. Mycket nytt att prova för en vegetarian som kört lite fast och gått på slentrian ett tag.

 9. Vegariskt är gott
  Annika Holmgren, 25 april 2014

  En mycket bra och informativ och vacker bok. Och vad jag gillar mycket är att det även har fokus på att göra maten nyttigare, som alternativ till friterat.

 10. Inspirerande!!

  Inspirerande bilder - ger mersmak. Enkla recept. Bra med tips på utbytbara ingredienser för veganer.
  Fin att bara bläddra i. Man måste bara testa fler och fler recept.

 11. Green kitchen

  Jag blev besviken på recepten: många konstiga ingredienser som jag inte ens kan få tag på om man som vi bor en bra bit utanför tätorten. Skall ge bort den till barn eller barnbarn som förhoppningsvis kan ha större glädje av boken. Jag får för mig att boken dels är ett "storstadsfenomen" och läsekretsen begränsad till unga människor med avancerad livsstil!

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av författarna