Diamanttorget (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Norstedts klassiker
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2014-08-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Jens Nordenhök
Originaltitel
La Placa del Diamant
Dimensioner
220 x 150 x 25 mm
Vikt
516 g
SAB
Hce
ISBN
9789113055848
Diamanttorget (inbunden)

Diamanttorget

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2014-08-12

Slutsåld

Den unga och fattiga flickan Natàlia arbetar som butiksbiträde i 30-talets Barcelona när hon på en utomhusbal på Diamanttorget träffar snickaren och drömmaren Quimet. De förälskar sig, gifter sig och får barn. Men parets tillvaro trasas snart sönder när inbördeskriget bryter ut och Quimet, som är en rastlös själ och politiskt engagerad, ger sig ut i fält.

Natàlia och barnen blir ensamma kvar i ett alltmer sargat och av nöd präglat Barcelona. Enkelt och gripande berättar hon om vardagslivet: om rädslan och hungern, fattigdomen och uthärdandet.

Diamanttorget har kallats "hemmafrontens motsvarighet till Remarques På västfronten intet nytt." Med nyskrivet förord av Eva Ström.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Diamanttorget. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket händer på och runt Diamanttorget
    Margareta Hansson, 24 februari 2016

    Första delen av boken irriterade mig. Huvudpersonens benägenhet att handla mot den egna viljan kan jag tänka mig en förklaring till men fann ändå irriterande. Hon accepterade också att bli försedd med ett annat förnamn. Huvudpersonen är något av ett rö för vinden i den första halvan. Detta fann jag provocerande. Bokens andra halva tyckte jag var en mycket bra skildring av vad som händer med ett folk vars land befinner sig i inbördeskrig. Att inte veta vem man kan lita på. Svårigheten att få ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Merce Rodoreda