Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2013-08-29
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Anders Hansson, Helen Larsson, Susanna Kumlien
Originaltitel
The 5:2 Bikini Diet
Dimensioner
200 x 155 x 24 mm
Vikt
500 g
SAB
Qcabb
ISBN
9789113055916
Vanliga sökord
5 2 dieten
Allt om 5:2-dieten : 140 recept för snabb viktminskning och ett längre liv (kartonnage)

Allt om 5:2-dieten : 140 recept för snabb viktminskning och ett längre liv

(140 röster)  |  Läs 35 recensioner
Kartonnage Svenska, 2013-08-29

Slutsåld

Halvfasta två dagar och ät som vanligt resten av veckan! Det låter nästan för bra för att vara sant men med den nya 5:2-metoden går du inte bara ner i vikt, du mår också bättre på både kort och lång sikt.

Den nya 5:2-dieten går ut på att du äter precis som vanligt fem dagar i veckan men halvfastar under de resterande två dagarna. Du väljer själv vilka dagar du halvfastar och under dessa dagar får du som kvinna äta 500 kalorier och du som man 600 kalorier per dag. Det är en lika enkel som effektiv metod.

Men vad äter man då under de två fastedagarna och hur disponerar man sina kalorier? De allra flesta har ingen aning om hur många kalorier man sätter i sig under en dag, och i den här boken presenteras därför 140 recept på mättande rätter att äta under fastedagarna. Förutom recepten får du dessutom en flexibel fyraveckorsplan med menyer för fastedagarna och ett kul och motiverande träningsprogram.

Med 5:2-dieten kan du äntligen kombinera en aktiv och social livsstil med en effektiv viktminskning. Vilka dagar du halvfastar väljer du själv och övriga dagar kan du leva ditt liv precis som vanligt.

I den här boken hittar du allt du behöver veta om 5:2-dieten: bakgrunden bakom metoden och dess positiva hälsoeffekter, recepten, veckoplanerna, träningen och svaren på de vanligaste frågorna om metoden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 35 recensioner av Allt om 5:2-dieten : 140 recept för snabb viktminskning och ett längre liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. 5:2 Matsedel
  Monica Bredberg, 26 juni 2014

  Det bästa är att man kan göra en matsedel för flera veckor med lågkaloridagarna, som utgångspunkt. Det blir ju samtidigt en inköpslista.
  Tyvärr hamnade vi i en 6:1 diet och ganska raskt i en 7:0. Men när vi har kommit in i vanliga lunken igen, så är det bara att börja om. Vi har ju hittat våra favoriter och dem plockar vi in då och då.

 2. Boken räcker inte för att ge en bra start till 5:2
  Linden, 22 juni 2014

  Dåligt med recept och alldeles för vetenskaplig inriktning. Inget för den som enkelt och snabbt vill komma igång med 5:2 dieten.

 3. 5:2 dieten
  C., 5 juni 2014

  Den förklarar kortfattat och enkelt om vad för slags diet detta är. Den tar upp mycket teoretiskt kring denna diet. Om du tycker om mycket vetenskapssnack och mycket teori så passar denna bok dig.

  Tyvärr så tyckte jag inte om denna kokbok, för det var krångligt att räkna kalorier/gram hela tiden och tyvärr så blev det bara jobbit och väldigt få av recepten var goda. Välj hellre Klara Dessers 5:2 kokbok. Den boken kräver inte att du räknar kalorier och att de har goda recept som du kä... Läs hela recensionen

 4. Bra förklarat om 5:2, men onödigt många recept
  Jenny Möller, 29 april 2014

  För min del tycker jag det var onödigt många recept, och ofta för många och ovanliga ingredienser, som man inte vanligtvis har hemma.

  Däremot gillade jag delen där själva 5:2-metoden beskrivs, och både jag och min man har kört den i fem veckor nu, med goda resultat.

  Men så här i efterhand så inser jag att jag kanske inte hade behövt boken. Jag hade nog kunnat googla fram infon jag behövde om metoden.

 5. Boken är ingenting för nybörjare. Den är en bibel för...
  ellen, 12 november 2013

  Boken är ingenting för nybörjare. Den är en bibel för redan frälsta.
  Upplevdes väldigt oinspirerande. Fick inte minsta lust att ens försöka mig på 5:2 trots att det i övrigt hade verkat vara en vettig idé.

 6. Intressant läsning som ger en hopp att detta kan jag...
  Linda , 30 oktober 2013

  Intressant läsning som ger en hopp att detta kan jag nog klara av många smarriga recept fick man på köpet oxå.

 7. Den är läsvärd och man får inspiration att börja med...
  En 5:2, 19 oktober 2013

  Den är läsvärd och man får inspiration att börja med 5:2. Bra med kaloritabell, men min fundering är om inte tryckfelsnisse varit framme. Att 100 g skalad clementin skulle innehålla 604 kcal låter inte troligt.

 8. Boken saknar ett hälsoperspektiv utan fokuserar enbart...
  Pernilla Eklund, 17 oktober 2013

  Boken saknar ett hälsoperspektiv utan fokuserar enbart på viktminskning, därför blir betyget lågt från mig. Det är inte nyttigt med massa kemikalier och tillsatser och att säga att det skulle ge ett längre liv att dricka lightläsk är enligt mig brottsligt. Köp hellre någon av de massvis andra böcker som just nu finns om denna diet - som är skrivna utifrån ett holistiskt hälsoperspektiv.

 9. Lättläst. Enkel och bra introduktion till dieten....
  anna, 14 oktober 2013

  Lättläst. Enkel och bra introduktion till dieten. Recept med ingredienser som inte är så konstiga.
  Fyraveckorsschemat är till bra hjälp.

 10. Har länge letat efter ett vettigt sätt att gå ner i...

  Har länge letat efter ett vettigt sätt att gå ner i vikt. Här får man många o lättlagade rätter och en hel del bra o vettiga råd på vägen.

 11. Jag tokgillar boken bra och lättsamma recept precis...
  Maria Helen Modén, 10 oktober 2013

  Jag tokgillar boken bra och lättsamma recept precis som de ska vara, härligt när de inte är så kompliserat+ en massa bra råd mm..Stor stjärna i hatten för den boken å tummen upp.

 12. En bra bok, med vettig uppläggning och bra recept....
  bobi, 7 oktober 2013

  En bra bok, med vettig uppläggning och bra recept. Lättläst och lättanvänd och ett bra pris. Rekommenderas för den som vill köra 5:2.

 13. Verkar mer anpassad för USA. Ångrar att jag inte köpte...
  Lillan, 7 oktober 2013

  Verkar mer anpassad för USA. Ångrar att jag inte köpte en bok med svenska recept och ingredienser man känner igen.

 14. Bra och lätt att förstå. Men ingredienserna i recepten...
  Daisy, 4 oktober 2013

  Bra och lätt att förstå. Men ingredienserna i recepten är ofta sånt som ej är så vanliga här i Sverige. Dom går säkert att ersätta med annat.

 15. En ganska tråkig bok med intetsägande information om...
  Eva TS, 2 oktober 2013

  En ganska tråkig bok med intetsägande information om 5:2 dieten - kändes som att koka soppa på en spik.
  Recepten ganska ok men hade uppskattat fler recept och mindre intetsägande text.

 16. Jag köpte den främst för att få recept/tips. Jag...
  Kerstin Viola Lidqvist, 2 oktober 2013

  Jag köpte den främst för att få recept/tips. Jag tycker att det är för mig mycket främmande ingredienser/recept. Typ sötpotatis- pumpa. För övrigt är den OK.

 17. Enkla och goda recept som gör det roligt att äta...
  Mia-Mia, 2 oktober 2013

  Enkla och goda recept som gör det roligt att äta enligt dieten. Bra inledning så det är lätt att förstå vad 5:2 dieten går ut på. Även bra med motionsdel med lättare övningar. Komplett på alla sätt för att lyckas med sin viktnedgång.

 18. Boken är väldigt lätt att orientera sig i. Innehåller...
  Sylvia Larsson, 1 oktober 2013

  Boken är väldigt lätt att orientera sig i. Innehåller många läckra recept, som nästan får en att vilja kalla det för 3:4 dieten.

 19. Sökte inspiration och fiffiga recept - fick fikon....
  Li Lindström, 30 september 2013

  Sökte inspiration och fiffiga recept - fick fikon. Allvarligt talat, jordgubbsjelly till frukost? Lättmjölk och socker i recepten?

  Näpp, kan icke rekommenderas.

 20. Låter som en bra diet och många bra recept som jag...
  Maria Christina Eriksson, 25 september 2013

  Låter som en bra diet och många bra recept som jag säkert kommer att ha nytta av. Värt att prova denna diet i alla fall även om jag inte behöver gå ner så mycket.

 21. Boken har många recept som passar mig, och har efter...
  Pensionären, 25 september 2013

  Boken har många recept som passar mig, och har efter drygt 1 veckas användning redan visat resultat i form av viktminskning.

 22. Tycker att recepten var lite "udda" och kaloritabellen...
  Bo Westerberg, 23 september 2013

  Tycker att recepten var lite "udda" och kaloritabellen saknar källhänvisning. Del 1 var bra och informativ men avsnittet om träning verkar vända sig till den yngre generationen.

 23. Jag tycker att boken är jättelättläst, aftersom det är...
  Ingridamis, 16 september 2013

  Jag tycker att boken är jättelättläst, aftersom det är lätt att förstå och skriven med bra humör. Har inte provat dieten, men ska göra det lite senare...Högsta betyg. Jag är nöjd med boken.

 24. Boken fick mej inspirerad så nu använder jag mej av...
  Eva Christina Johansson, 16 september 2013

  Boken fick mej inspirerad så nu använder jag mej av 5:2 metoden. Känner mej redan mycket piggare och har redan gått ner i vikt efter att bara följt dieten i 3 veckor.

 25. Lättläst och överskådlig. Mycket bra med en bok där...
  Kerstin Roth Kronwall, 16 september 2013

  Lättläst och överskådlig. Mycket bra med en bok där metod, genomförande, recept och kaloritabell finns samlat och dessutom en genomgång av lämplig fysisk träning med förslag på rörelser och genomförande.
  Från en som blir nyfiken att prova.

 26. Boken var mycket lättläslig och intressant, lärde mig...
  Marianne Eastwood, 15 september 2013

  Boken var mycket lättläslig och intressant, lärde mig mycket om 5:2 dieten, har även lagat ett par av recepten. Chorizogrytan som räcker till fyra gånger, jättegod och så lätt att ta fram, mycket mat för bara 204 kalorier.

 27. En mycket saklig bok. Gav en bra information om vad...
  Leif Johansson, 13 september 2013

  En mycket saklig bok. Gav en bra information om vad 5:2 är. Bra recept. Intressant att läsa synpunkter från människor som provat på metoden.

 28. Den är lättläst med mycket fina recept. Den är också...
  Inga-Lill Grenryd, 12 september 2013

  Den är lättläst med mycket fina recept. Den är också väldigt bra för den är lättförståelig med lagom med text.

 29. Kanonbra! I denna boken finns allt du behöver veta om...
  Lisa G, 12 september 2013

  Kanonbra! I denna boken finns allt du behöver veta om 5:2-dieten, beskrivning av dieten, enkla och bra recept, samt motionstips. Rekommenderas varmt!!!

 30. Efter att ha klarat av den första veckan så blev det...
  Lena , 12 september 2013

  Efter att ha klarat av den första veckan så blev det överaskande att maten var jättegod och att hungerkänslorna var inget problem!! Dessutom att man även mådde jättebra dagen efter! Vikten har jag ännu inte kollat, men det kommer.

 31. Har läst igenom boken och tycker den verkar bra och...
  Britt Sandgren, 10 september 2013

  Har läst igenom boken och tycker den verkar bra och inspirerande. Efter att ha tittat i min almanacka så kommer jag inte att börja fasta förrän om ca 14 dagar.

 32. Den var ganska bra koncentrerad på ett kortfattat sätt...
  Åke Hessman, 10 september 2013

  Den var ganska bra koncentrerad på ett kortfattat sätt vad metoden går ut på. Men jag tyckte att recepten var krångliga, det ska vara enkla recept annars är det risk att man tröttnar och ger upp.

 33. Lättfattlig. Bra recept. Jag är 74+ och måste hålla...
  Michelina, 10 september 2013

  Lättfattlig. Bra recept. Jag är 74+ och måste hålla mig inom en viss vikt. Jag kan tyvärr inte träna så som yngre och friska, men jag skall försöka gå ner några kilo ändå.

 34. Tycker boken var informativ men ganska trist för att...
  Ann Aranda, 10 september 2013

  Tycker boken var informativ men ganska trist för att dom inte hade kostat på fler lockande bilder...den är som sagt väldigt upplysande och bra och ger mycket tips. Snyggt omslag!

 35. Jag älskar upplägget, kort förklaring om vad som är...
  Marielle K H, 5 september 2013

  Jag älskar upplägget, kort förklaring om vad som är skillnaden mellan just exakt denna 5:2 diet, skillnaden mellan andra fastedieter utan att det blir rörigt. Länkar till den som vill läsa mer. Man har massor med enkla recept att välja mellan, i kapitel baserade på kalorimängden i recepten! Jag har läst igenom de flesta recepten, tyvärr ej hunnit testat några. Verkar dock gott och super enkelt. Det finns även en plan att följa, men den anpassas efter hur mycket man rör på sig och tränar innan... Läs hela recensionen

Visa alla 35 recensioner

Bloggat om Allt om 5:2-dieten : 140 recept för snabb...