Lilla svampboken (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2014-06-11
Upplaga
6
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Krikorev, Michael (foto) / Marklund, Hans (foto)
Dimensioner
175 x 128 x 14 mm
Vikt
252 g
SAB
Ufhe
ISBN
9789113056142
Lilla svampboken (kartonnage)

Lilla svampboken

(25 röster)  |  Läs 6 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2014-06-11
149
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Lilla svampboken är en mindre fickversion av standardverket Nya svampboken. Liten och behändig innehåller den ändå det mesta som svampplockaren behöver veta ute i skogen. Totalt presenteras ett femtiotal av de viktigaste matsvamparna och deras förväxlingssvampar. Fotografierna visar svampen i sin naturliga miljö men också i form av uppläggningsbilder där varje art visas ur flera vinklar och i genomskärning. Det unika symbolsystemet som utgår från förväxlingsrisken är det detsamma som i Nya svampboken.

I denna reviderade upplaga har boken fått en helt ny formgivning, texterna noggrant uppdaterats och byggts ut och symbolsystemet förenklats.

Sammantaget blir det den perfekta följeslagaren ute i svampskogen!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Lilla svampboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mordern svampbok
  mountin, 20 februari 2023

  Behändigt format och bra illustrationer och beskrivningar. "Klassindelningen" av risken för att felbestämma en svamp är mycket uppskattad av nybörjaren.

 2. Lilla svamboken
  Richard W, 31 oktober 2017

  Välgjord svampbok med fina bilder som gör det lätt att identifiera svampar! Boken har ett bra format som gör att den lätt kan tas med på svampturen!

 3. Bra att ha i fickan
  Bokläsare i Skåne, 23 augusti 2017

  Bra att ha i fickan på svamputflykten, framför allt för mig och min flickvän som aldrig plockat svamp förut. När vi kommit hem fingranskar vi med hjälp av den större boken av samma författare.

 4. En vän ut i svampskogen.
  Skogstrollet, 12 september 2016

  Man känner sig säkrare i svampskogen när man man har tillförlitlig ledning och när man själv kan klura ut vad det är för svampar man har framför sig. Det går ganska lätt med Lilla svampboken. Däremot känner jag mig inte säkrare på mer svårbestämda svampar. Men boken är gjord för svampamtörer. Det känns hundra procent säkert att plocka och äta bara man följer råden i den här lilla boken.

  Däremot kan jag tycka att sidorna kunde vara en aning hållbarare och vara att torka av. Eftersom... Läs hela recensionen

 5. Ny bokutgåva..
  Kerstin Palovaara, 5 maj 2015

  Visst är boken bra, läromässigt sett. Men en besvikelse när man haft utgåvan från år 2010.
  Bilderna är mindre men de samma, texten densamma. 3 sorters svamp är tillagt som inte fanns i den andrautgåvan från 2010.
  Med andra ord... varför gav man inte ut en ny utgåva av 2010?? Men visst, boken är som sagt läsvärd för nybörjare.
  Men jag blev besviken vid jämförelsen.

 6. Bra och pålitlig svampbok som passar i fickan
  A Janson, 26 augusti 2014

  Tydliga bilder, bra texter, trevligt format. Giftiga svampar som kan förväxlas med dem man söker presenteras alldeles i närheten så att skillnaderna framgår.
  En svampbok både för nybörjare och för alla oss som plockar bara några få sorter och vill veta vad vi törs bjuda nära och kära på!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna