Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Mortimer (del 1)
Antal sidor
505
Utgivningsdatum
2014-05-23
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
278 g
SAB
Hc
ISBN
9789113056272
Jungfrustenen (pocket)

Jungfrustenen

(25 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2014-05-23
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
1769 gör Linnés lärjunge Daniel Solander ett märkligt fynd på Nya Zeeland: en sten med besynnerliga egenskaper som utmanar hans läromästares syn på naturen, och därför göms undan. Stenen går i fyra bitar och under historiens gång hamnar de i händerna på så vitt skilda personer som Niels Bohr, Greta Garbo och Josef Stalin.

Mer än tvåhundra år efter Solanders död får studenten Ida Nordlund ett mystiskt samtal från sin mormor. Ida blir ombedd att ta hand om en ask, men något går fel. Den som ger henne asken dör och snart är hon eftersökt inte bara av polisen, utan också av ett hemligt nätverk av forskare som gör vad som helst för att komma åt den gåtfulla asken.

Ida jagas nu i högsta thrillertempo genom Norrland, in i Finland och slutligen in i Ryssland, mot sin hemlighetsfulla mormor. På vägen har hennes fosterfar Lasse anslutit.

Vad var det för sten Solander hittade? Vad var det Linné lät gömma inuti några flodpärlmusslor? Och varför övergavs Ida av sin mor Eva, som försvann för många år sedan?

Jungfrustenen är första delen i en serie om sex böcker. Med ett berättardriv som saknats i senare tiders svenska litteratur kombinerar Michael Mortimer pojkboksäventyrets berättarlusta med dystopins angelägenhet, agentromanens komplexitet med den muntliga skrönans dråplighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jungfrustenen
 2. +
 3. Blodssystrarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blodssystrarna av Michael Mortimer (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 261 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Jungfrustenen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Platt fall
  Johan Moberg, 18 juli 2019

  Premissen var så spännande! Blåvingar mitt i vintern? Ekologen i mig skriker ut frågor om vad det är som pågår.

  Det som fick mig att ge upp var att rollfigurerna beter sig så himla märkligt. Det är skeenden som jag som läsare och människa inte köper. Jag vet att det finns konstiga människor, men saker var så konstiga att jag gav upp, jag köpte det inte, jag kan leva utan att veta varför blåvingar flög runt mitt i vintern på Frösön.

  Läste "Ondvinter" istället och den slukade jag.

 2. Bladvändare
  Åke Ekström, 3 oktober 2017

  Den här serien om tre böcker är utan tvekan bland de allra bästa jag har läst. En helt otrolig intrig och ett underbart språk. Det är mycket svårt att lägga ifrån sig boken när man väl har börjat läsa.

 3. Ologisk, overklig och banal
  Carina, 8 april 2016

  Jag hittade den här boken och uppföljaren, Fossildrottningen, på årets bokrea och tyckte att de lät spännande. Ganska snart började jag reta mig på språket som boken är skriven på, den är dåligt skriven helt enkelt. Strax därefter började jag störa mig på de logiska luckorna. Ett exempel är när Ida, huvudpersonen, blir av med sin mobiltelefon och är hos sin väninna. Plötsligt ringer väninnans mobiltelefon och hon säger något i stil med "Det ringer från din mobil. Det är ett ryskt nummer." Nej... Läs hela recensionen

 4. Jungfrustenen
  Matello, 22 augusti 2014

  Efter att ha läst andra "äventyrsböcker" så tyckte jag att denna var något seg. Hände egentligen inte så mycket mer än att de blev jagade hela tiden.

 5. Woaow!
  Gullan, 16 augusti 2014

  Suveränt spännande och ovanlig fantasybok! Lättläst och välformulerad, den här boken är inget sömnpiller!Jag kan knappt vänta på fortsättningen. Om du gillar fantasy - läs den.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Michael Mortimer

 • Blodssystrarna

  Michael Mortimer

  Urmakare Axel Ljunger i Stockholm får i uppdrag att laga ett märkvärdigt gammalt fickur. Kort därefter spårar ett tåg ur på Årstabron - i samma ögonblick som uret stannar. Samtidigt har Ida Nordlund, hennes mormor Alma och styvpappan Lasse hållit ...

 • Fossildrottningen

  Michael Mortimer

  Ida och Lasse har lyckats komma in i Ryssland och tar sig vidare till Moskva för att finna Idas mormor Alma. Med sig har de ett fragment av en besynnerlig fossilsten som trotsar alla natur-vetenskapliga förklaringar - Jungfrustenen. Dessutom för d...

Bloggat om Jungfrustenen