Fossildrottningen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (416.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Mortimer (del 2)
Inläsare
Melinda Kinnaman
Utgivningsdatum
2014-05-07
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113056319
Fossildrottningen (ljudbok)

Fossildrottningen (ljudbok)

(6 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2014-05-07
123
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ida och Lasse har lyckats komma in i Ryssland och tar sig vidare till Moskva för att finna Idas mormor Alma. Med sig har de ett fragment av en besynnerlig fossilsten som trotsar alla natur-vetenskapliga förklaringar - Jungfrustenen.

Dessutom för de med sig en tidigare okänd dagbok av Linné-lärjungen Daniel Solander samt ett antal dyrbara ryska smycken som för över två hundra år sedan gömdes undan i en avlägsen älv i norra Finland.

Ida och Lasse ska tillsammans med Alma försöka hitta de övriga tre fossilfragmenten, men ett hotfullt forskarnätverk är dem tätt i hälarna och kan göra vad som helst för att få fatt i stenarna.

Dessutom vill Ida få svar på den fråga som präglat hela hennes liv: Är hennes mamma Eva död eller kan det vara så att hon fortfarande lever?

Fossildrottningen är andra delen av sex i en fartfylld, lekfull och gripande thrillerserie. Det handlar om mystiska grundämnen, försvunna mödrar och en annalkande ekologisk katastrof. Bara om Ida, Eva och Alma hittar varandra i tid kan de lösa den svindlande gåtan och rädda världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Michael Mortimer

  • Jungfrustenen

    Michael Mortimer

    1769 gör Linnés lärjunge Daniel Solander ett märkligt fynd på Nya Zeeland: en sten med besynnerliga egenskaper som utmanar hans läromästares syn på naturen, och därför göms undan. Stenen går i fyra bitar och under historiens gång hamnar de i hände...

  • Blodssystrarna

    Michael Mortimer

    Urmakare Axel Ljunger i Stockholm får i uppdrag att laga ett märkvärdigt gammalt fickur. Kort därefter spårar ett tåg ur på Årstabron - i samma ögonblick som uret stannar. Samtidigt har Ida Nordlund, hennes mormor Alma och styvpappan Lasse hållit ...

Bloggat om Fossildrottningen