Torsdagarna i parken (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2014-04-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Carla Wiberg
Originaltitel
Thursdays in the Park
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
176 g
SAB
Hce
ISBN
9789113056425
Torsdagarna i parken (pocket)

Torsdagarna i parken

(115 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-04-15

Slutsåld

Vad gör en kvinna om den man hon varit gift med i halva sitt liv en dag kliver upp ur den äktenskapliga sängen och flyttar in i gästrummet för gott? Det är vad som händer Jeanie.

Jeanie känner sig naturligtvis kränkt och förbannad. Har hon gjort något fel? Är George inte längre attraherad av henne? Har han någon annan? Jeanie ansätter George med en massa frågor men han förmår inte ge några svar. Upprördheten lägger sig så småningom och Jeanie finner sig i att de har skilda sovrum. Hon har annat att tänka på. Efter många år som hemmafru har Jeanie öppnat en hälsokostaffär som går bra, med en stadigt ökande kundkrets. Hon står mitt i livet, har äntligen kommit till sin rätt och har aldrig känt sig så levande. Annat är det med George, han vill att de säljer sitt radhus i norra London och flyttar till Dorset där det finns gott om golfbanor och möjlighet till ett stillsammare liv, de är ju trots allt över 60 båda två.

Torsdag är den bästa dagen på hela veckan. Då hämtar Jeanie sitt barnbarn Ellie och tar med henne till lekparken. Där träffar Ellie Dylan, som också går till parken på torsdagarna, fast med sin morfar Ray. Mellan Jeanie och Ray uppstår genast en tät och djup kontakt. De upptäcker att de kan prata om allt. Ray är allt det som George inte är, han lyssnar på vad hon har att säga och är dessutom skitsnygg! Plötsligt blir torsdagarna i parken viktigare än allt annat i Jeanies liv. Men så råkar Ellie försäga sig, Ray framstår plötsligt som ett hot och Jeanies hela tillvaro hotar att rasa samman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Torsdagarna i parken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Samtycke i sexuella relationer - inte viktigt?
  Li, 15 april 2017

  Varför inte problematisera att sex förekommer där ena parten ligger stel som en planka och väntar ut det? Obehagliga scener som aldrig ens berörs, är det för att författaren tycker det är normalt att ha den typen av sex?

 2. Söt
  Ulla, 4 maj 2015

  Jag tycker att boken påminner om "tjejböcker" jag läste som ung. Den har vissa ljusa sidor men på något sätt för enkel och förutsägbar.

 3. Relationer kring pensionen
  TofslanVifslan, 19 november 2014

  Ganska bra o välskriven om relationer i pensionärsåldern, som då nästan alltid inbegriper även barnens relationsproblem. Tänkvärt om hur vanans makt är stor i den generationen då plikt och omgivningens tyckande får spelarhotellet roll.

 4. Favorit
  Millaja, 7 augusti 2014

  Bara älskade denna boken nästan från första sidan!
  Hade så svårt att släppa den så den kommer jag antagligen att läsa om!

 5. Kärlek vid vuxen ålder
  Karin Ericson, 5 augusti 2014

  Mycket bra bok. Tar upp problem med att "äga" en annan människa, inte lyssna på varandra samt ta beslut över någons huvud.
  Även kärleksintrigen mellan två "mormorsgenerationsmänniskor" är härlig och ger mycket att tänka på.

 6. Kärlek i mogen ålder, feel good-roman för vuxna...
  Inger Schill, 23 juli 2014

  En söt och rar bok om kärlek och relationer. Trivsam läsning under lata semesterdagar.

  Påminner lite om Marita Conlon-McKenna i utformningen. Som skrivit bl a "En liten hattaffär på hörnet".

 7. Vacker intrig
  Inni, Umeå, 22 juli 2014

  Romanens karaktärer fångade mig från början till slut. Kanske för att jag själv har upplevt något liknande och kunde le eller förfäras igenkännande.

 8. Starka personligheter har också sina svagheter
  Marve, 12 juli 2014

  En varm bok om vuxen vänskap, familjerelationer och val i livet. Och val som vi inte gör. En berättelse som växer. Vi får uppleva London från en 60-årings perspektiv, en handlingskraftig kvinna som trots det har svårt att få leva det liv som hon själv vill leva. Det finns så många att ta hänsyn till. Att få läsa detta från en vuxen kvinnas perspektiv, känns berikande. En lättläst bok med mycket värme.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Hilary Boyd