Urban safari 2 : 12 nya storstäder (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
403
Utgivningsdatum
2014-04-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
243 g
SAB
910.41092,N.08
ISBN
9789113056432
Urban safari 2 : 12 nya storstäder (pocket)

Urban safari 2 : 12 nya storstäder

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2014-04-15

Slutsåld

Uppföljaren till Bobo Karlssons kritikerrosade bok Urban safari. Sveriges meste stor­stadsskildrare bjuder på en ny samling porträtt av internationella metropoler.

Den här gången möter vi Barcelona, Hamburg, Las Vegas, Lissabon, Madrid, Marrakech, Mexico City, Miami, New Orleans, Paris, San Francisco och Tanger. Som bonus bjuds på ett uppdaterat kapitel om Berlin, svenskarnas nya älsklingsresmål.

Med aldrig sinande nyfikenhet och energi beskriver Bobo Karlsson städernas innersta väsen och ofta lite smutsiga själ. Många är de som inspirerats av Bobos mustiga resereportage och med dem bakom örat vågat sig på helt nya äventyr. Boken är kryddad med mängder av personliga tips på de allra originellaste restaurangerna, de mest obskyra nattklubbarna, sirligt romantiska caféer, men också alldeles vanliga syltor som charmar just genom sin genuina enkelhet.

Boken innehåller även ett collage av Bruno Ehrs magnifika bilder som illustrerar storstadens olika sidor högt och lågt, natt som dag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Urban safari 2 : 12 nya storstäder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Tjatigt från städernas baksida
    Birgitta K, 6 januari 2015

    En manierad jakt på att ständigt beskriva städernas "baksida", inget får vara "turistiskt", allt gör anspråk på att vara "genuint" - och Karlsson verkar påfallande ofta sätta likhetstecken mellan genuint och sjabbigt. Det är bakgator och klubbar, sprit och gaybarer, restaurangtips och tips på billiga hotell. Konceptet höll för Urban Safari I, nu kändes det som en sliten upprepning av någon som är ängsligt orolig för att inte bli något mer än en besökare eller - gud förbjude - turist.

Visa alla 1 recensioner