Retorik eller konsten att övertyga (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2013-08-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
210 x 135 x 16 mm
Vikt
425 g
SAB
F.063,808.5
ISBN
9789113056746
Retorik eller konsten att övertyga (häftad)

Retorik eller konsten att övertyga

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-08-28
229
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hur övertygar man människor?
Genom språket, orden. Det finns inget effektivare sätt om man vill forma människors tankar, känslor och handlingar, och leda dem till en viss övertygelse. De gamla grekerna visste det, de gjorde talandet till en särskild konst - retorik.

Retorik eller konsten att övertyga vill lära oss att förstå och kritiskt granska mekanismerna i språket. Med hjälp av många exempel, de flesta från vår egen tid, beskrivs retorikens begrepp, principer och historia. I flera fall görs fylliga analyser av tal, till exempel av av Cicero, Goebbels, Martin Luther King, Olof Palme och av earl Spencer vid prinsessan Dianas begravning.

I ett nytillkommet kapitel analyseras vår tids retorik - reklamen - utifrån ett retoriskt perspektiv. Detta är andra reviderade och omarbetade upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Retorik eller konsten att övertyga
  2. +
  3. Reklam & retorik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Reklam & retorik av Brigitte Mral, Larsåke Larsson (häftad).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Retorik eller konsten att övertyga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Förmodligen det största häftade fiaskot någonsin
    Mike Jonsson, 23 juli 2020

    Vid en snabbare inblick av bokens framsida ger den lovande information och förhoppningar att läsaren kommer att lära sig retorik och konsten att övertyga. Häpnadsväckande innehåller boken enbart gammal historia hur kända talare använde sin röst och vad dessa röster heter på latinska, denna smörja blandas sedan in med shakespears olika citat och boken avslutas sedan med ett lexikon över ord som används i boken som plåster på såren? Hur som haver ger boken inga konkreta tips eller talar överhuv... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kurt Johannesson