Retorik eller konsten att övertyga (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (5.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-08-30
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113056760

Retorik eller konsten att övertyga E-bok

(2 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2013-08-30

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hur övertygar man människor?
Genom språket, orden. Det finns inget effektivare sätt om man vill forma människors tankar, känslor och handlingar, och leda dem till en viss övertygelse. De gamla grekerna visste det, de gjorde talandet till en särskild konst - retorik.

Retorik eller konsten att övertyga vill lära oss att förstå och kritiskt granska mekanismerna i språket. Med hjälp av många exempel, de flesta från vår egen tid, beskrivs retorikens begrepp, principer och historia. I flera fall görs fylliga analyser av tal, till exempel av av Cicero, Goebbels, Martin Luther King, Olof Palme och av earl Spencer vid prinsessan Dianas begravning.

I ett nytillkommet kapitel analyseras vår tids retorik - reklamen - utifrån ett retoriskt perspektiv. Detta är andra reviderade och omarbetade upplagan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Retorik eller konsten att övertyga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Teoretisk, inte så praktisk
    Maria Lindwall, 20 maj 2022

    En bok som i detalj går igenom olika begrep inom retoriken. Den som vill ha en handbok i hur man lägger upp ett tal blir besviken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kurt Johannesson