Anabasis : kyrosexpeditionen eller de tiotusens återtåg (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Norstedts klassiker
Utgivningsdatum
2014-03-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Ingemar Lagerström
ISBN
9789113057323
Anabasis : kyrosexpeditionen eller de tiotusens återtåg (e-bok)

Anabasis : kyrosexpeditionen eller de tiotusens återtåg E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-03-11

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Xenophon (430-354 f.Kr.), atensk militär och författare (och en av Sokrates lärjungar), kom från en relativt välbärgad och aristokratisk familj.

Han deltog 401 f.Kr. i det fälttåg som den persiske prinsen Kyros ledde mot sin bror, storkonungen Artaxerxes II. Sedan den grekiska legohärens anförare mördats ledde Xenophon skickligt de grekiska soldaternas strapatsrika reträtt från Babylonien genom Armenien och Mindre Asien till Svarta havets sydkust, där det fanns grekiska kolonier så att de kunde återvända till hemlandet. Det är härifrån den litterära frasen Thalatta, thalatta! (Havet, havet!) stammar, från när de grekiska soldaterna först fick syn på havet framför sig. Anabasis lär vara en av de första självbiografierna.

Medryckande, klart och med en mängd geografiska och etnografiska detaljer skildrar Xenophon återmarschen i sitt bästa och mest kända verk.

Anabasis presenteras nu i sin första fullständige svenska översättning av Ingemar Lagerström och med ett nyskrivet förord av Jesper Högström.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Xenophon