Ull (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-04-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Patrik Hammarsten
ISBN
9789113057408
Ull (e-bok)

Ull E-bok

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2014-04-16

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
I hundratals år har de sista människorna levt djupt under jorden i en gigantisk siloformad bunker. Ordning upprätthålls genom strikta regler och lagar: varje födelse kräver en död, varje liv kräver ett syfte. De som bryter mot reglerna döms till deportering - och i den giftiga atmosfären utanför silon innebär det döden.

När silon förlorar sin sheriff hittar de styrande en osannolik kandidat i Juliette, en mekaniker utan utbildning i lag och ordning. Hon kommer snart att lära sig hur djupt hennes värld, och även hon själv, kan brytas ned. Silon och dess invånare är på väg att få veta vad historierna bara har antytt, och vad de aldrig har vågat viska om. Uppror.

Ursprungligen var Ull en novell som Hugh Howey publicerade själv och sålde via Amazon. När den gjorde succé fortsatte han att bygga ut historien, som numera är planerad till en trilogi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ull. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  flytbojen, 28 januari 2024

  Hörde talas om boken på grund av att en serie som hette silo släpptes förra året och som är baserad på bland annat denna bok. Tycker att språket ibland kan uppfattas lite yxigt och att författaren undanhåller vissa saker, vad exakt hände egentligen tänker jag ibland efter att ha läst ett par sidor. Överlag dock mycket spännande och jag hoppas verkligen de andra två böckerna i serien också kommer att översättas nu när den blivit en tv-serie.

 2. Spännande ock tänkvärd
  Ida, 1 augusti 2023

  Boken är lika bra som serien. Längtar till nästa bok i serien kommer till Bokus!

 3. Häftig!
  Karl Sonny Lindgren, 25 december 2019

  Otroligt bra, om man gillar lite thriller fantasy.
  Härligt slut :-)
  Bygger upp en spänning, så jag sträckläste denna rakt av.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Hugh Howey