Motståndets melankoli (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-09-29
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Daniel Gustafsson Pech
ISBN
9789113057767
Motståndets melankoli (e-bok)

Motståndets melankoli (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-09-29
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Motståndets melankoli är en surrealistisk roman i Gogols anda som utspelar sig i en liten ungersk stad. Fru Plauf sitter på ett försenat tåg på väg hem och kan inte låta bli att tycka att alla hennes medpassagerare är sorgliga skepnader. Så fattiga och obetydliga. Väl hemma får hon besök av den illasinnade fru Eszter som planerar att ta över hela staden med politiskt ränkspel. Hennes make, Valuska, som kan sägas symbolisera den naiva godheten, har gått in i sin egen drömvärld och skriver numera musik för duvorna.

Làszló Krasznahorkais kritikerhyllade roman från 1989 kan beskrivas som ett svartsynt vindlande lavaflöde. Flera författarkolleger runt om i världen har hyllat och jämfört honom med Thomas Bernhard och W G Sebald men det är först nu som han äntligen presenteras på svenska. Många har dock redan stiftat bekantskap med honom eftersom hans romaner har varit utgångspunkter i samarbetet med filmregissören Béla Tarr, senast med den uppmärksammade Turinhästen.

"Den enda författare jag vet som uppnått något liknande är Birgitta Trotzig, i romaner som De utsatta eller En berättelse från kusten." Steve Sem-Sandberg
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Motståndets melankoli