Stöld av babian (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Amanda Paller (del 1)
Antal sidor
370
Utgivningsdatum
2014-09-08
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
234 x 163 x 30 mm
Vikt
747 g
SAB
Hc
ISBN
9789113058160
Stöld av babian (inbunden)

Stöld av babian

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-09-08

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Adnan har just avtjänat ett straff för grovt narkotikabrott. Nu måste han skaffa stålar snabbt för att betala sina skulder. Magnus är kriminalkommissarie och balanserar på lagens gränser i sin jakt att sätta dit buset. Han är svag för kvinnor.

Amanda är nykläckt polis. Hon har valt yrket av ett väldigt personligt skäl: systerns självmord. Några är ansvariga. Och de ska få betala. Två män ligger överst på listan: en kriminell och en polis. Hon är beredd att offra allt.

Anna Karolina har jobbat som polis i Stockholm och Malmö sedan 2001. Stöld av babian är en ovanligt mogen deckardebut om gränslandet mellan rätt och fel, om sex, lögner och maktspel i polisens korridorer och den undre världen i Stockholm.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Stöld av babian. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Alla måste läsa
  Åse Jönsson, 6 juni 2016

  Anna Karolina skriver så att man blir fast från första sidan. Mycket spännande med 3 olika "språkbruk" för de 3 olika huvudkaraktärerna. Smart! Storyn är både vanlig och ovanlig. Ni som läser kommer fatta! Jag rekommenderar denna till alla!

 2. Charmig polisbok
  Lisa Karlberg, 6 september 2015

  En spännande och lättläst bok med genomtänkta karaktärer. Jag sträckläste boken bara för att jag var så nyfiken på slutet, även om jag anat mig till upplösningen. Det märks att Anna Karolina har jobbat som polis, då jargongen är genuin och charmig. Mycket trevlig läsning, och jag ser fram emot tvåan!

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 26 juli 2015

  (Den här boken var en av dom tretton böcker som jag läste under mina två semesterveckor i Turkiet. Skriver lite kortare och enklare omdömen på dessa böcker, mot vad jag brukar göra på dom recensionsböckerna som jag vanligtvis läser.)

  Den här boken hade jag hört mycket gott om, och den motsvarade verkligen mina förväntningar. Mycket konstig titel på en svensk deckare, men den får så småningom sin förklaring.

  Debuterande författare, som har jobbat som polis, så hon vet ju vad... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anna Karolina

Bokvideo