Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
2014-12-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Urban Andersson
Originaltitel
"Denne dag et liv" En biografi om Astrid Lindgren
Dimensioner
235 x 160 x 40 mm
Vikt
979 g
SAB
Gcz Lindgren, Astrid
ISBN
9789113060224
Vanliga sökord
astrid lindgren
Denna dagen, ett liv : en biografi över Astrid Lindgren (inbunden)

Denna dagen, ett liv : en biografi över Astrid Lindgren

(105 röster)  |  Läs 20 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-12-05
219
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Jag bara lever på och tycker att man ska behandla var dag som om den var den enda man har", sa Astrid Lindgren som avled 2002, vid 94 års ålder.

Orden "Denna dagen, ett liv" följde henne hela vägen genom livet, kärleken och konsten, som ett mantra och en mening med människans oförskämt korta liv: Grip det, njut av det, använd det!

Denna dagen, ett liv är den första nordiska Astrid Lindgren-biografin på fyrtio år. Den bygger på en mängd okända och aldrig tidigare publicerade brev, dagböcker och fotografier, samt på samtal med Astrid Lindgrens dotter Karin Nyman, som på nära håll följde sin berömda mors karriär och kluvenhet inför berömmelse, rikedom, ensamhet, makt - och män.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Denna dagen, ett liv : en biografi över Astrid Lindgren
 2. +
 3. Den okända Astrid Lindgren : åren som förläggare och chef

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den okända Astrid Lindgren : åren som förläggar... av Kjell Bohlund (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 20 recensioner av Denna dagen, ett liv : en biografi över Astrid Lindgren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Om du inte har läst denna bok så gör det !
  Disco (Sundbyberg), 14 mars 2017

  En bok om Astrids liv och hur hon blev en av våra folkäraraste författare inom barnlitteratur.
  En tjock bok men lättläst och med en massa fotografier av Astrid m.m. Absolut värt att läsa !

 2. Åter till barndomen
  lena göransson, 31 maj 2016

  Efter att ha läst boken blev jag sugen att läsa Astrid på nytt. På ett fantastistiskt sätt och med varsam hand återger hon barnets tankar. Ibland lockar läsningen till skratt men ganska ofta även till tårar.
  Tack Astrid

 3. Min första lästa biografi!
  Kerstin Jonasson, 8 april 2016

  Väldigt intressant läsning av en intressant person! Förutom att få följa Astrid Lindgren genom livet och hennes författarskap, vilket var både spännande och tankeväckande, så var boken mycket välskriven, bra språk och framförallt bra flyt i berättelsen.

 4. Läsvärd på flera plan samtidigt
  Raimond Karlsson, 14 januari 2016

  Ger en intressant inblick i Astrids liv och leverne. Vad som banade väg och danade Astrids kompass inför alla hennes fina sedelärande berättelser. Under läsningen får man också en intressant bild av hennes historiska samtid. En uppfattning om Sverige, omvärlden, politik och krigsår, genus och jämlikhetsutveckling... m.m. Mycket för pengarna helt enkelt. Tack

 5. En sannsaga om en sagotant
  Margareta Carlson, 24 juni 2015

  Astrid Lindgren är en person som jag och många andra trodde sig känna. Det visar sig här att hon är så mycket mer än berättare, hon är samhällsengagerad, medmänniska, humoristisk, en människa man velat vara med. Alla foton gör att man kommer ännu närmre människan. Hennes sätt att övervinna motgångar är lärande och hoppas jag, sår ett frö civilkurage i varje läsare.

 6. En strålende biografi om en viktig forfatter
  Geir Engebretsen, 5 maj 2015

  En velskrevet, lesverdig og fengslende bok om en forfatter som har preget flere generasjoner av barn. Anbefales varmt for alle som liker å lese for barn - og som ønsker å minnes sin egen barndom.

 7. Detta är kvinnohistoria

  Samtidigt som det är en biografi över en älskad författare, så berättar den också om kvinnans situation under 1900-talets första hälft i Sverige. Jag börjar också förstå varför det fanns röster för att Astrid Lindgren skulle få en plats i Svenska Akademin. Hon bidrog verkligen till att utveckla barnlitteraturen.
  Bokens kapitel är i sig indelade i stycken, vilket gör att den känns "lättläst". Dessutom innehåller den många fina o roliga fotografier.

 8. Astrid Lindgren

  Har inte läst så mycket ännu men mina vänner i bokcirkeln är överväldigade. Så jag ser verkligen fram emot min läsning.
  Boken fick 4,5 poäng av 5 möjliga

 9. Astrid - inte bara författare
  Linda, 11 april 2015

  Detta är en lättläst bok med bra kronologisk uppställning där läsaren får en bild av en person som inte bara är en fantastisk barnboksförfattare utan också en pionjär när det gäller barnens perspektiv i samhället, något som tyckts följa henne under alla år.

  Man får en inblick i hur hennes bakgrund och händelser har påverkat hennes liv och författarskap. En verkligen läsvärd bok om en person med ett enormt engagemang och stort hjärta.

 10. Ett sånt liv!
  Lena Jönsson, 25 februari 2015

  Jag trodde jag kände Astrid Lindgren. Jag växte upp med hennes böcker och fått följa henne i massmedia under alla år, men här i Jens Andersens biografi får jag en verklig grundmurad bild av henne. Trots att jag kände till allt, trodde jag , så såg jag fram emot varje kväll när jag fick läsa ett par kapitel till. Att författaren inte är svensk och litteraturvetare kan nog bidra till att vi får se Astrid och hennes verk från ännu ett perspektiv.
  Och bilderna! Dem får jag inte glömma. Bilder... Läs hela recensionen

 11. Underbar och fin!
  Anna, 23 februari 2015

  En oväntad livsberättelse där man både skrattar och gråter. Astrid Lindgren lyckas sätta fingret på känsliga saker och jag tar det till mig!
  Författaren har fångat en känsla och denna kvinnas kamp för barnen!
  Läs, begrunda och förundras.

 12. Denna dagen, ett liv : en biografi över Astrid Lin
  Anita Margareta Norman, 22 februari 2015

  Intressant att läsa om Astrids uppväxt, hennes liv i Stockholm som nybliven mamma i en tid då ett utomäktenskapligt barn inte var comme il faut, Lasses tid hos en bra fosterfamilj! Jens Andersen har lyckats sammanställa alla brev, anteckningar mm till en fantastiskt läsvärd bok om Astrid både som författare, mor och privatperson. Jag njöt av att läsa denna bok, otroligt bra!

 13. En älskad författare
  Ingvar Blomqwist, 17 februari 2015

  En efterlängtad bok om en älskad författare. Bilden av Astrid Lindgren som en jordnära och naturlig person med stor människokärlek, i synnerhet för barn, bekräftas på ett trovärdigt sätt. En mycket givande biografi för alla oss som följt hennes författarskap ända sedan vi växte upp.

 14. En kärleksfull och rörande bok
  Kenneth Gustafsson, 6 februari 2015

  Jag läste ut den på fem dagar. Många gånger under läsningen var jag tvungen att lägga den ifrån mig och torka tårarna. Boken var helt underbar. Författaren fångar fullständigt läsaren och man vill bara fortsätta att läsa.
  Astrids kärleksfulla uppväxt bidrog säkert till hennes vuxna syn och ställningstagande för barnens väl och ve. Eller som hon säger "Barn har man bara till låns, och därför måste man varenda dag ge dem all den kärlek och respekt som man var i stånd att uppbåda."
  ... Läs hela recensionen

 15. Astrid Lindgren i helfigur
  Britt Jakobsson, 22 januari 2015

  Biografin gav en fördjupad kunskap om Astrid Lindgrens författarskap, hennes privata liv, yrkesliv och inte minst hennes roll som politisk aktivist och engagemang mot barnaga och överhuvudtaget för mänskliga rättigheter och fred. Miljö- och djurskydd kämpade hon också för. Humoristisk och orädd personlighet. Lät sig absolut inte imponeras av makt, rikedom eller berömmelse, vissa herrar behandlade hon som småpojkar.Samtidigt tuff affärskvinna och chef. Något av detta visste jag redan men Astri... Läs hela recensionen

 16. Tack för en fantastisk bok.
  Uno Rustan Ekeroth, 13 januari 2015

  Hej!
  Har bara så här långt läst halva boken dock är mitt intryck att det är en mycket välgjord bok (o seriös) o är mycket imponerad o har redan rekommenderat den till våra vänner.
  Tack för att jag får del av Astrids sammanhang o hennes liv. En imponeranade kvinna! Har alltid gillat Astrids böcker (också våra barn). Nu ser man sammanhanget mellan hennes barndom o hennes liv o att hon tog barnens parti.
  Önskar att jag hade fått träffa henne.
  Det finns inte så många av hennes so... Läs hela recensionen

 17. Toppenintressant bok!
  Cecilia Bolin, 12 januari 2015

  Perfekt komplement till dokumentären som sändes vid jultid 2014. Man får en djup inblick i Astrid Lindgrens rika liv och engagement både för barn och politik.

 18. Kvinna under 1900-talet
  Gunilla, 12 januari 2015

  Jag njuter av denna bok! Den inledande delen (ca 1/3 av innehållet) beskriver inkännande hur det var att vara ung ogift mor under seklets början, och hur detta kom att påverka hela Astrid Lindgrens liv och författarskap. Hon har länge varit min förebild, och biografin fördjupar bilden av författaren och gör mig än mer övertygad som beundrare. Boken är välskriven och fängslande. För alla intresserade av barn och kultur: läs den!

 19. Världens bästa författare
  Gunilla Liljegren, 12 januari 2015

  En fantastisk givande läsning om en av världens bästa författare.
  Man kommer verkligen riktigt nära Astrid Lindgrens liv och författarskap.
  Absolut mycket läsvärd.

 20. Väcker tankar

  Intressant bok, läsvärd, ser parallellt TV-filmen på samma tema. Kanske uppskattar jag berättelsen i filmen mer. Boken citerar brev och dagboksanteckningar lite huller om buller, lite rörigt. Tyvärr insmyger sej också på slutet författarens egna åsikter i tolkningarna av Astrids politiska engagemang, uppskattar inte kommentarerna om att omsorgen om husdjuren och det ekologiska tänkandet kring djur och natur är romantiska och gammeldags.

Visa alla 20 recensioner

Bloggat om Denna dagen, ett liv : en biografi över A...