I skuggan av San Siro : från proffsdröm till mardröm (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2014-02-12
Upplaga
3
Förlag
Norstedts
Dimensioner
176 x 110 x 10 mm
Vikt
100 g
SAB
Rbz Bengtsson, Martin
ISBN
9789113060293
I skuggan av San Siro : från proffsdröm till mardröm (pocket)

I skuggan av San Siro : från proffsdröm till mardröm

(3 röster)
Pocket Svenska, 2014-02-12
55
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Beställ boken senast tisdag 18 december för leverans innan julafton
Martin Bengtssons pojkdröm gick i uppfyllelse då han endast 17 år gammal fick ett proffskontrakt med den italienska fotbollsklubben Inter. Nio månader senare vaknar han upp på ett sjukhus i Milano efter att ha försökt ta sitt liv. Vad hände egentligen och hur kunde allting bli så fel?

Martin Bengtsson hade som så många andra ungdomar en dröm om att bli fotbollsproffs. När han var tio år gammal bestämde han sig. Han tränade tre timmar dagligen, försakade skola och vänner och till slut gick hans dröm i uppfyllelse. På två år tog han sig från en liten kvartersklubb IK Sturehov, via Örebro SK till spel i allsvenskan och slutligen ett proffskontrakt med Inter i Italien.
Men bakom framgången finns en väg kantad av identitetskris, sexmissbruk, tränarbråk, möte med den stora kärleken, droger, ensamhet och tristess. Efter nio månader som proffsspelare i Italien får framgångshistorien ett dramatiskt slut då Martin försöker ta sitt liv genom att skära upp sina handleder i duschen. Han hamnar på Milanos psykiatriska sjukhusavdelning och skickas hem till Sverige.

Om den här resan vill Martin berätta och för första gången får vi nu ta del av en helt vanlig svensk killes berättelse om livet i en av världens största fotbollsklubbar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I skuggan av San Siro : från proffsdröm till mardröm
 2. +
 3. Sömn dröm mardröm : kunskap och verktyg för god sömn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sömn dröm mardröm : kunskap och verktyg för god... av Steven James Linton, Ida Flink (inbunden).

Köp båda 2 för 285 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Bengtsson

 • En i laget

  Gunnar Ardelius, Zulmir Becevic, Martin Bengtsson, Åke Edwardson, Jack Hildén

  Nyskrivna berättelser om fotboll, för ungdomar, av några av våra främsta författare, med en sak gemensamt kärleken till fotboll. Här skildras lyckan i att få en plats i laget, och oron för att inte duga. Gemenskap och utanförskap, laganda och elit...

 • Codename Rizla

  Martin Bengtsson

  Martin Bengtsson's story has all the ingredients of a best-selling fiction novel-murder, intrigue, sex, royalty, and espionage. Except in his case, it's all true. In Codename Rizla, author Martin Bengtsson looks back on a life of secret identities...

Bloggat om I skuggan av San Siro : från proffsdröm t...