Trädgårdshandbok för hopplösa lägen : för dig som nästan gett upp (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2019-03-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Qvist, Pernilla (form) / Rosenholm, Dan (foto)
Dimensioner
232 x 197 x 20 mm
Vikt
685 g
SAB
Qe
ISBN
9789113060873

Trädgårdshandbok för hopplösa lägen : för dig som nästan gett upp

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-03-01
239
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kanske är den, din tomt, en ur trädgårdssynpunkt helt ohjälplig sak. Mörk och torr som en grotta, stenig som ett grustag eller sumpig som en myr. Du kanske drömmer om att odla grönsaker på iskall lera i Mellansverige eller vill försöka dig på rosor i Norrland, det är lätt att hopplösheten tar över. Men ge inte upp! Genom att välja växter som trivs i sin omgivning, odla på ett anpassat sätt, skapa skydd, terrassera, sätta häckar och träd, går det mesta att förvandla till lummig trädgård och trivsamma miljöer.

Med lång erfarenhet av trädgårdsodling visar Dan Rosenholm hur man skapar en härlig oas på de mest hopplösa lägen. Han hämtar kunskap och erfarenhet från de som levt och verkligen lyckats med odling i miljöer som på olika sätt är utmanande.

Det handlar om att utgå från platsen, om väderförhållande och vegetation. Vi får lära oss metoderna att odla grönsaker där det inte borde gå, och hitta växterna som klarar torkan under ett träd eller i stekande sol. Det handlar om att skapa lä och blotta urberg, om bladen som gärna frodas i skuggiga norrsluttningar och pioner som blommar i skogslandets steniga morän.

Platserna som beskrivs i boken är verkliga, liksom lösningarna som presenteras. Nu är det bara att omfamna din tomt precis som den är.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trädgårdshandbok för hopplösa lägen : för dig som nästan gett upp
  2. +
  3. Tips & trix : Smarta idéer för alla tillfällen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tips & trix : Smarta idéer för alla tillfällen av Louise Scott (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Trädgårdshandbok för hopplösa lägen : för dig som nästan gett upp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underhållande...
    Cosmo (Kungsbacka), 17 juli 2019

    och för en gångs skull en trädgårdsbok som sticker ut! För oss " hopplösa" är den här boken en källa till inspiration.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dan Rosenholm