Varför mördar man sin dotter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2014-03-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
372 g
SAB
Oeb,Oepa
ISBN
9789113061405

Varför mördar man sin dotter

Häftad, Svenska, 2014-03-17
181 kr
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Morden på Fadime Sahindal, Pela Atroshi och Sara Abed Ali är väl kända i Sverige. Fallen diskuteras i media, böcker har skrivits om dem och om det hedersrelaterade våldet. Men frågan kvarstår: Varför mördar man sin dotter, syster eller kusin? Hederskulturen bygger på kollektivism. Släkten eller klanen rår om varandra, men är också en stark kontrollinstans. Frihetsbegränsningen ter sig olika, men är ytterst påtaglig för både kvinnor och män. Därför blir utrymmet för individen minimal - oavsett kön. Emre Güngör och Nima Dervish vill försöka förstå hur den man som mördar sin egen dotter, eller den bror som kontrollerar sin syster, är funtad. De utgår från erfarenheter som de fått i sina yrkesliv, men de har också träffat och intervjuat mördarna till Fadime, Pela och Sara. I arbetet för att få bukt med hedersproblemen menar författarna att männen måste inkluderas i samtalet. Hur upplever männen själva sin livssituation? Är deras överordnade ställning alltid positiv? Och vad kan man göra för att förändra dessa attityder?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Varför mördar man sin dotter
  2. +
  3. Perspektiv på manlighet och heder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på manlighet och heder av Mehrdad Darvishpour, Arhe Hamednaca, Hanna Cinthio, Kenneth Ritzén, Björn Wrangsjö (häftad).

Köp båda 2 för 452 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Ordbrand

    Nima Dervish

    I boken Ordbrand har Nima Dervish samlat ett brett urval av sina bästa krönikor under tio år. De har publicerats i gratistidningen Stockholm City, kvällstidningen Aftonbladet, hårdrockstidningen Close-Up, med flera - här är de kompletterade med pe...

Bloggat om Varför mördar man sin dotter