Dumskallarnas sammansvärjning (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Norstedts klassiker
Antal sidor
387
Utgivningsdatum
2016-09-19
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Einar Heckscher
Originaltitel
A Confederacy of Dunces
Dimensioner
179 x 110 x 25 mm
Vikt
212 g
ISBN
9789113061627
Dumskallarnas sammansvärjning (pocket)

Dumskallarnas sammansvärjning

(26 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2016-09-19
75
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Dumskallarnas sammansvärjning av John Kennedy Toole har kallats "en av de roligaste böcker som någonsin skrivits". Här stiger Ignatius J. Reilly rakt in i världslitteraturen: ofromligt fet, otrologt lat och oförväget stridslysten, ett mellanting mellan Helan och Don Quijote med en omättlig aptit på popcorn, varm korv och dåliga filmer. På sitt enmanskorståg mot den moderna tiden och på jakt efter ett lagom lättsamt jobb hamnar han i en serie vanvettiga äventyr som styrs av sin egen inre logik mot katastrof.

John Kennedy Tooles debutbok från 1980 väckte stor uppmärksamhet när den kom ut och hyllades unisont av såväl läsare som kritikerkår. Toole själv fick aldrig njuta av framgången. Han skrev romanen redan på 1960-talet och försökte fruktlöst få den publicerad under sin livstid. Frustrerad och djupt deprimerad av motgångarna tog han sitt liv 1969, 32 år gammal. Det är tack vare hans mor som boken fick alla de läsare den nu förtjänar. Hon gav aldrig upp kampen att ge ut sonens roman, som hon så starkt trodde på.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dumskallarnas sammansvärjning
 2. +
 3. Bäst i test : 199 tester för hemmabruk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bäst i test : 199 tester för hemmabruk av David Sundin (kartonnage).

Köp båda 2 för 254 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Dumskallarnas sammansvärjning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En remarkabel berättelse
  Björn Johansson, 7 juni 2021

  En livfull resa tillsammans med ett personlighetsgalleri som saknar motstycke i dagens litteratur. John Kennedy Toole lyckas med en bedrift som är få förunnat. En av de största som aldrig fick uppleva sin seger över belackare inom förlagsvärlden.

 2. En fantastisk historia!
  Christoffer Melin, 11 maj 2021

  En bok fylld med färgstarka karaktärer som är lätta att fatta tycke för, trots alla offerkoftor. Språket är något utöver det vanliga. Jag läste den för ca 20 år sedan och läste om den nu och uppskattar den än mer idag.

 3. Gäller även idag 2021
  Vedklyven, 15 februari 2021

  Hej!
  Otroligt rolig!
  Slöa akademiker o urblåst vänsteraktivist!
  Hårt arbetande socialfall med äldre hemmagående hummanistunge!
  Samma flum som idag.
  Härligt språkbruk.

 4. En modern klassiker
  Homer, 23 januari 2020

  Den här boken är ett tragikomiskt mästerverk. Står i bokhyllan tillsammans med Erskine Caldwells Tobacco Road och John Steinbecks Cannery Row.

 5. Sanslös
  kicki håkansson, 24 oktober 2019

  Sanslös. Älskar denna typ av karaktärer!!! Påminner om en del intressanta människor jag stött på under mitt liv. Läs den! Du har säkert också träffat på någon eller några

 6. En klassiker i vardande
  Jan Eriksson, 17 mars 2018

  Jag håller helt med föregående recensent och har inte mycket att tillägga. Det enda skulle i så fall vara att för var gång man läser boken så upplever man den på ett annat sätt än gången innan. Vad det beror på vet jag inte. Kanske för att det är så mycket som händer att man fångas av de stora bitarna och missar de små. Läsa om den kan man göra många gånger. Så bra är den!

  Jag vill också tipsa om den som ljudbok. Där kan man hoppa in var som helst och bara mysa av fröjd. Men man bör ... Läs hela recensionen

 7. Unik historia fylld med humor
  bonadea, 8 februari 2017

  Det tog ca 50 sidor att komma in i boken, men jag är glad att jag inte gav upp då dumskallarnas sammansvärjning är verkligen en unik bok i sitt slag. Vilken fantasi författaren har haft som lyckats skapa sådana udda karaktärer som figurerar i historien.
  Huvudpersonen Ignatius J . Reilly är en otrevlig och tragisk kuf men vi får inte glömma alla dem andra personligheter som kommer i hans väg t ex hans rara lilla mamma, den olyckliga konstapel som tvingas gå maskerad i olika kostymer, den... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av John Kennedy Toole