Liv till varje pris (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Romanen om Ma (del 3)
Antal sidor
554
Utgivningsdatum
2015-04-16
Upplaga
1
Utmärkelser
Augustpriset 2014: Årets svenska skönlitterära bok
Förlag
Norstedts
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
290 g
SAB
Hc
ISBN
9789113061863
Vanliga sökord
augustpriset 2014
Liv till varje pris (pocket)

Liv till varje pris

(141 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-04-16
89
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vinnare av Augustpriset 2014!

Det ska vara ett flott ställe med bra kök, Järvsöbadens hotell och pensionat. Maken Tomas har bjudit Maj och deras tonåringar Anita och Lasse dit över påsken och Maj borde känna sig glad. Om hon bara inte hade haft den här yrseln.

Nu ska hon göra sitt bästa för att vara en sällskapsmänniska med de övriga påskfirarna. Men när hon kostar på sig själv en ansiktsbehandling hos pensionatets skönhetsexpert och känner masken strykas ut över pannan kan hon inte riktigt hålla tillbaka tårarna. Är det bara medelåldern, oron för Tomas stretande med firman och nykterheten? Eller besvikelsen över Lasses slarv sista året i folkskolan och Anitas försvinnande in i böckernas och filmernas värld? Kanske anar Maj hur förändringen har satts i rörelse utan att hon har verklig makt att hejda den.

Liv till varje pris är den avslutande delen i den kritikerrosade trilogin om hemmafrun Maj i Örnsköldsvik. När femtiotalet övergår i ett modernt sextiotal och rivningsvågen även drar fram över den ångermanländska småstaden kommer Majs trygga tillvaro allt mer i gungning. Det är en roman om anpassning och överlevnad och skildrar en familj som levde sitt liv i en tid då det svenska folkhemmet växte fram.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Liv till varje pris
 2. +
 3. Sörja för de sina

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sörja för de sina av Kristina Sandberg (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Liv till varje pris. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa jag läst på länge
  Cissi, 27 oktober 2023

  Av en slump hittade jag Att föda ett barn, den första boken i serien, och jag kände till den men hade inte riktigt någon lust att läsa böckerna. Oj vad jag ändrade mig om detta! Jag slukade alla tre, ca 1500 sidor på några veckor. En fantastisk stilistik om vardagen som den utspelade sig för främst kvinnor på 40-50-talen.
  Precis som så många andra har sagt så är jag överraskad av lusten jag kände över att läsa om Maj och hennes dagliga sysslor i hemmet och hennes oro över sitt liv.
  So... Läs hela recensionen

 2. Anglifierat språk men ändå mycket bra
  Cecilia E, 18 september 2023

  Sista delen i trilogin om Maj är kanske den bästa. Hemmafrutillvaron räcker inte riktigt längre, framförallt inte för samhället. Maj ska ut och jobba, men trots allt hon kan om hushållsarbete värderas hon lågt på arbetsmarknaden. Jag tror vi alla haft mammor och mormödrar som gått igenom just detta.

  Som i de andra delarna är dock språket mycket influerat av engelskan. "Jane hade en lön från företaget". "De borde planera för ett bröllop". "A" och "an" används inte i svenskan och meni... Läs hela recensionen

 3. Maj, en hemmafru...
  Ann-Kristin Blomster, 13 november 2020

  Man förflyttas bakåt i tiden och Majs liv blir så levande. Jag är med henne i hennes värld. Det blir spännande att fortsätta med nästa bok!

 4. Underbar närvaro i vardagen

  Sandberg har förmågan att skapa intressant närvaro i den vardag som annars rullar förbi i glömska. Som läsare bjuds jag in i rummet, får ta del av allt och jag känner mig berikad.

 5. Otroligt läsvänlig
  ann björkman, 29 juli 2015

  En skildring av 50-talet, personligen tyckte jag det var härligt att få följa hemmafrun Maj och hennes liv. Det kan tyckas vara ett väldigt utdraget och långsamt tempo i böckerna, så upplevs det säkert av många. För min egen del var det just det som jag tyckte var så behagligt en kontrast till det snabba, intensiva liv som vi lever/vistas i idag. Få dela de tankar som Maj brottades med, kanske oväsentligheter i dagens samhälle men för Maj var det stora frågor och som hon lade mycket tid i att tänka över. Jag är glad att jag läst dessa böcker!

 6. Hemmafrus vardag under 1960talet

  Väldigt detaljerad beskrivning över en hemmafrus tillvaro på 1960talet. Har även läst de 2 tidigare böckerna i serien o njutit i fulla drag över beskrivningen över Majs situation o livsöde. Kan verkligen rekommenderas!

 7. Mellanalternativ
  ninarono, 17 maj 2015

  Tveksamt om jag skulle rekommendera boken. Men det finns ju inget mellanalternativ.
  Jag skulle i alla fall ge ett förbehåll.
  Den var lite seg.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Kristina Sandberg