Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2015-01-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Ylva Mörk
Originaltitel
Dear Leader
Dimensioner
230 x 160 x 10 mm
Vikt
672 g
SAB
Lz Jin-sung, Jang
ISBN
9789113061979

Käre ledare : min flykt från Nordkorea

(44 röster)  |   Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-01-14

Slutsåld

Poeten och pianisten Jang Jin-sung tillhörde Nordkoreas propagandaministerium där han skrev hyllningstexter till diktatorn Kim Jong Il. När han lånar ut en förbjuden tidskrift till en vän hamnar han i onåd och tvingas fly 2004.

Under 35 dramatiska dagar jagas han av säkerhetstjänst från Nordkorea, Kina och Sydkorea innan han lyckas ta sig till Sydkorea - en omskakande och thrillerartad kamp för friheten, som hämtad ur en John le Carré-roman.

"Han sitter på kunskaper och hemligheter om det nordkoreanska samhället och visar hur det gick till bakom kulissen."
Lovisa Lamm Nordenskiöld, författare till Ambassaden i paradiset
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Käre ledare : min flykt från Nordkorea. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra!
  Titti, 24 november 2015

  Bok som man gärna sträckläser. Ett intressant människoöde. En bok som säker passar alla, bra som present. Rekommenderas därför varmt!

 2. En sluten värld - Nordkorea
  Torbjörn Ljunggren, 1 november 2015

  En fascinerande läsning, tro mig! Ingen, tror jag kan föreställa sig vilken paradox Nordkorea är i dagens globala värld där nyheter och katastrofer når oss via media på några minuter, på gott och ont. Nordkorea är en vit fläck i det avseendet där varken nyheter slipper ut eller in utan att "någon" har tillrättalagt informationen och där den styrande makten håller ett helt folk i fångenskap under svällt lika förhållanden. Allt för att upprätthålla skenat av att "den store ledaren" och bakomlig... Läs hela recensionen

 3. Nordkorea var är du och resten av världen.
  Birgitta, 8 september 2015

  När jag läste boken tänkte jag "varför gör vi inte något". När det gäller Syrien och andra diktaturer där är vi inte sena att agera men här?? Man blir förtvivlad. Den här boken berättar om en ovanlig diktatur samtidigt som det är en deckare för det här är en deckare, en grym sådan fastän i verkligheten.

 4. Mycket intressant
  Thérése, 31 mars 2015

  Och spännande bok. Man får verkligen en inblick i det nordkoreanska livet och samhällsstrukturen. Boken är lättläst och en riktigt spännande historia som gör att man vill veta mer.

 5. En sensationell inblick
  Karl Gunnar Carlson, 25 mars 2015

  Mot bakgrunden av 15 års utlandsstjänst i China och South Korea sedan 1981var detta ett värdefullt komplement till de kunskaper om kommunistisk diktatur som jag upplevt. Man måste ha levt i den delen av världen för att tro att det som beskrivs är sant. Boken är värd större uppmärksamhet än den hittills fått. Speciellt i ett land som vårt där man tror att världen ser ut som i våra asiatiska turistländer.

 6. En sann berättelse om en osannolik flykt
  maj orling, 6 mars 2015

  Denna bok utgör en skakande skildring av Nordkorea. Oupphörligt spännande. Varför ett helt folk är hjärntvättat får sin tragiska förklaring nämligen indoktrinering och fruktan. De älskar sin ledare men bokens rymmare fick av en slump höra sanningen om de lögner som spreds om Sydkorea. Böcker, som bygger på sanna historier är ofta mycket läsvärda. Den här kan jag varmt rekommendera

 7. Utmarkt !!!
  leif nilsson, 23 februari 2015

  Samtidigt som boken var och är upplysande och väl skriven, så vill jag klassa den som ett väldigt informerande reportage om vilka hemska grymheter och orättvisor , som uppenbarligen finns i vår värld idag!!

  MVH LEIF NILSSON

 8. Intressant om Nordkorea
  Jörgen Ö, 23 februari 2015

  Intressant att läsa om den interna propagandapparaten. Lättläst och fastnade direkt, vet inte om man ska skratta eller gråta åt beskrivningen av den store ledaren.

 9. En av de invigda
  LarsE, 19 februari 2015

  Det finns flera böcker om livet i NK och flykten från NK. Dessa böcker handlar om livet från en individs perspektiv. Man ställer sig frågan om hur är det möjligt att hålla ett totalitärt system så länge och så intakt. Den här boken beskriver det ramverk som byggts upp, som är mer eller mindre självuppfyllande utan större åthävor.
  Jag vill rekommendera den här boken efter att man läst t.ex. "Läger 14", "Inget att avundas" och varför inte den svenska boken "Ambassaden i paradiset".
  Boken var lättläst och tog en dag att läsa.

 10. Avslöjande och gripande, men...
  Thomas Mätzsch, 19 februari 2015

  ...någon stor litterär läsupplevelse är det inte. Kanske har översättningarna från koreanska till engelska till svenska lett till en känsla av utspädning och naiv prosa med bristfällig gestaltning, kanske ligger orsaken i skillnader i kulturell bakgrund och verklighetsuppfattning mellan författare och läsare.
  Hur som helst, skildringens styrka och behållning ligger i den initierade och avslöjande, i stora stycken hårresande, beskrivningen av det politiska systemets tänkesätt. Begriplighet... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Jang Jin-Sung

 • Dear Leader

  Jang Jin-Sung

  SUNDAY TIMES TOP 10 BESTSELLER Dear Leader contains astonishing new insights about North Korea which could only be revealed by someone working high up in the regime. It is also the gripping story of how a member of the inner circle of this enigmat...