Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2014-04-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
209 x 137 x 16 mm
Vikt
330 g
SAB
Hc
ISBN
9789113062037

Pölsan

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-04-16
229
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Romanen är till sin form en enda lång notis. Den påbörjas av en notisskrivare, romanens berättare, år 1947 när en märklig tysk kommer till en västerbottnisk by. Den märklige tysken heter egentligen Martin Bormann, nazistledaren som i krigets slutskede gått under jorden men som nu dyker upp som Robert Maser, resande försäljare i herr- och damkonfektion.

Till byn kommer också Lars Högström, en ung lärare som i sin barndom höll på att stryka med i den gäcksamma sjukdomen, men överlevde och blev immun. Han har nu tagit tjänst i denna den mest smittade byn i hela landet. De båda finner varandra och far runt i hela nejden och smakar av den ena pölsan efter den andra. Målet är att hitta den yttersta, den slutgiltiga pölsan. Värst är viltpölsan i Morken, där huvudingrediensen är femton flådda ekorrar, kokta och malda. Bäst, men farligast, är den hos Ellen i Lillsjöliden.

Först 53 år senare kan berättelsen om byn, Bormann och Högström fullbordas. Notisskrivaren har då blivit 107 år gammal. Han kan inte dö förrän han fått summera ett helt livs förhållande till sjukdomen, skrivandet och medmänniskorna och till pölsan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pölsan
  2. +
  3. Ormens väg på hälleberget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ormens väg på hälleberget av Torgny Lindgren (häftad).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pölsan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Klart läsvärd
    Kjell Månsson, 15 februari 2024

    Uppfriskande lätt och humoristisk ton men med en autentisk och allvarlig botten. Mycket bra. Blev nyfiken på att läsa på mer om Västerbottens historia.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Torgny Lindgren