Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
471
Utgivningsdatum
2015-03-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
233 x 156 x 35 mm
Vikt
831 g
SAB
Koaea
ISBN
9789113064031

Idag ska vi inte dö : fångar i krigets Syrien

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2015-03-03
207 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det blev en mardröm som hittills inte har berättats, med flyktförsök, skottskada och olika former av tortyr. Under 46 dagar satt reportern Magnus Falkehed och fotografen Niclas Hammarström som gisslan i Syrien. Som enda utländska journalister gav de sig in i västra Syrien, mitt under brinnande krig. På vägen ut, efter en knapp vecka av strapatsrika och dramatiska reportage, blev de gripna av beväpnade män och hållna som fångar mitt i frontlinjen.

I den dagliga kampen mot hunger, kyla och krigets livsfaror sattes deras vänskap och tro på livet på hårda prov, inlåsta i en mörk källare och vaktade av krigare.

För deras familjer och barn öppnades en nattsvart avgrund: en skräckfylld värld kantad av nattliga samtal, hemliga förhandlingar och hot om snar död. Mitt i det helvetet skulle två kvinnor, Anna och Florence, hålla samman sina familjer i en vardag som inte längre fanns.

Idag skall vi inte dö är en självutlämnande bok om tvivel, kärlek och hopp, där människan tvingas hämta bränsle i det djupaste av sina hjärtan. Det är också en berättelse om hur svallvågorna av dramat kastar om livet för hela omgivningen. En bok om vanliga människor som dras ned i en overklig skuggvärld men vägrar ge upp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Idag ska vi inte dö : fångar i krigets Syrien
 2. +
 3. Morgonen de kom för att hämta oss : reportage inifrån Syrien

De som köpt den här boken har ofta också köpt Morgonen de kom för att hämta oss : reportage i... av Janine Di Giovanni (inbunden).

Köp båda 2 för 380 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Idag ska vi inte dö : fångar i krigets Syrien. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gastkramande om kidnappade i Syrien
  Björn Öijer, 24 april 2015

  De två svenska journalisterna som kidnappades under en reportageresa i Syrien vintern 2013 och hölls fängslade i fyrtiosex dagar har skrivit en grymt självutlämnande bok om sina upplevelser. Läsaren sitter inspärrad tillsammans med dem och delar smutsen, skräcken och vanmakten i den mörka källarhålan.

 2. Idag ska vi inte dö
  susanne lennartsson, 9 april 2015

  Fantastisk bok! Varm och stark! Jag är glad att vi valde
  den i den bokcirkel jag tillhör och ledsen över
  att den är slut. /Susanne Lennartsson

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Idag ska vi inte dö : fångar i krigets Sy...