Självhushållning i praktiken (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2015-09-07
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Rodas, Patricia (foto)
Illustratör/Fotograf
Lovisa Lesse
Dimensioner
270 x 195 x 35 mm
Vikt
1133 g
SAB
Qd
ISBN
9789113064116
Självhushållning i praktiken (inbunden)

Självhushållning i praktiken

(26 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-09-07
259
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Följ med Maria Österåker och hennes familj i deras självhushållande vardag på en liten gård i Österbotten. Maria målar upp en realistisk bild över vad som är viktigt att tänka på, hur man prioriterar och vad som ger bäst resultat. Hon börjar med förutsättningarna - bor du på en gård kanske du kan bereda en rejäl bit mark för odling och djurhållning, bor du i stan kan du börja småskaligt med groddning, vattenodling i fönstret och tillverkning av egna, miljövänliga hushållsprodukter. Vi kan alla göra något för att bli mer självhushållande. Maria skriver roligt och engagerande och delar frikostigt med sig av misslyckanden, hårt förvärvade erfarenheter och triumfatoriska ögonblick då familjen har nått nästa mål i strävan att leva mer på mindre.

Bokens huvudkapitel är Skapa möjligheter, Bruka jorden och odla, Skaffa djur, Tänk kosmetika och hushållsprpdukter och slutligen Komma vidare. Maria börjar med att kavla upp ärmarna och förbereda den viktiga jorden, anlägga olika typer av kompost, bygga växthus, skapa förvaringsutrymmen och ta hand om virke. Odling och hur man förvarar och tar vara på skörden är bokens mest omfattande kapitel. Att hålla djur och hur slakten går till är viktiga moment för en självhushållare och i det här kapitlet får vi också veta hur man bevarar skinnet och bygger en rökugn. Biodling avhandlas naturligtvis och hur man får till sin egen honung.

Boken är full av vackra stämningsbilder men också sakliga steg-för-steg bilder. Dessutom finns ritningar på de tekniska projekten. Den innehåller massvis av recept och sammanfattande faktarutor. Det är en bok som inspirerar alla med drömmar om självhushållning men fungerar också som en manual för den som kommit en bit på vägen.

Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Självhushållning i praktiken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bra Bok för Preppare!
  Lothar Schubert, 28 juni 2017

  En bra bok som för oss alla bokstavligen till rötterna av vårt oberoende, till ett självständig liv om tiden snart blir kärvare...

 2. Mycket matnyttigt
  Emilie, 30 mars 2017

  Maria skriver bra och hon tar upp ett riktigt brett område där hon beskriver allt från rökning av kött till odling av grönsaker och snickrande av uthus mm. Kul!

 3. Inspirerande!
  K.O., 22 februari 2016

  Det är lätt att inspireras av Maria Österåkers fina bok. Är det inspiration man söker så är den här boken rätt val, men jag saknade en del detaljer som en nybörjare behöver när det är dags att dra igång självhushållning i mindre skala.

 4. Obligatorisk i hyllan
  AHJ, 29 december 2015

  Boken är väldigt fokuserad på att man kan sätta igång, oavsett om man har en gammal gård eller bara en balkong. På det viset litet annorlunda än Seymours klassiker, som den då kan stå bredvid i köksbokhyllan!

Visa alla 4 recensioner