Fuck skolan : niorna i förorterna om skolan och skolpolitiken (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
89
Utgivningsdatum
2014-06-26
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
138 g
SAB
Em-c
ISBN
9789113064161
Fuck skolan : niorna i förorterna om skolan och skolpolitiken (häftad)

Fuck skolan : niorna i förorterna om skolan och skolpolitiken

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-06-26

Slutsåld

?Dom som bränner i skolan vill berätta något viktigt, fast ingen vuxen vill lyssna.?

Det brinner i minst en skola om dagen i Sverige. Oftast i förorterna. Göteborg toppar statistiken över antalet anlagda skolbränder, inte bara i Sverige utan i hela Europa. Göteborg är också en av de mest segregerade städerna i vårt land. Men förhållandena där är som i alla andra storstadsförorter. Klyftorna ökar och det gör också utslagningen av unga människor.

Som många andra vuxna är politikerna upptagna av sina egna tankar och teorier om skolan. Få av dem frågar eleverna vad de tycker och tänker på. Vad vill de förändra? Varför brinner det i skolorna?
Eija Hetekivi Olsson och Jerker Andersson har frågat dem. De har varit i olika förorter och lyssnat på hundratals elever i årskurs nio.

Det är dags att höra eleverna själva berätta vad som pågår. Det är dags att se elevernas egna fotografier. Det är dags för oss och politikerna att äntligen lyssna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fuck skolan : niorna i förorterna om skolan och skolpolitiken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fruktansvärt viktig bok!
    Ariella, 24 juni 2014

    Fantastisk inledning, texten i denna boken brinner! Fruktansvärt viktig bok, viktigt budskap, hoppas verkligen skolministern läser och tänker om väldigt mycket, helst igår. Kommer definitivt rekommendera vidare denna boken inkl. Eijas debutbok "Ingenbarnsland" till alla jag känner. Ser fram emot fler böcker av samma författare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna