Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Maria Wern (del 16)
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2015-03-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
230 x 160 x 25 mm
Vikt
535 g
SAB
Hc
ISBN
9789113064376
Alla kan se dig : Ett nytt fall för Maria Wern (inbunden)

Alla kan se dig : Ett nytt fall för Maria Wern

(62 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-03-13

Slutsåld

En åldrad skolfotograf blir brutalt nedslagen i sitt hem på norra Gotland. Någon har försökt tända eld på hans arkiv. Han hittas död efter fyra dygn.

Tomas Hartmans mor blir misshandlad och lämnad i skogen för att dö. Hon minns vagt att någon filmade henne.

När Maria Wern tar över utredningen hotar mördaren att lägga ut Marias privatliv i offentligheten. "Det kanske är det enda vapen som behövs i framtiden", spekulerar Per Arvidsson, "den offentliga skammen."

I sin nya kriminalroman tar Anna Jansson upp högst aktuella teman. Med ett enda sänd på datorn kan en bild nå tusentals anhängare i ett nätverk. Vad händer när vi aningslöst lägger ut bilder ur våra liv på Facebook? Vem får tillgång till dem? I fel händer kan våra mest privata bilder vara ute i offentligheten. Och vad är vi beredda att göra för att slippa skammen?

Pressröster i urval:

"Jag älskar att dras in i en bok, och precis så är det här. Det är raffel och spänning från första sidan. /.../ Alla kan se dig är en inte bara en deckare. Det är en rå berättelse om utanförskap som spelar på flera plan. Jag blir berörd och fylld av tankar." dagensbok.com

"Anna Jansson laborerar klokt och genomtänkt med olika tiders offentlighet och utnyttjande ..."
Lotta Olsson, DN

"Anna Jansson är en driven deckarförfattare som kan konsten att berätta en story samtidigt som hon får läsaren att tänka till." Ölandsbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Alla kan se dig : Ett nytt fall för Maria Wern. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det du lägger ut på digitala medier syns.......
  Christer Åhs, 3 april 2017

  Anna Jansson har lyft fram ett fenomen i vår nya digitala värd som är tänkvärt, man är inte osynlig någonstans. Hennes sätt att skriva en spännande bok är förbluffande, efter varje kapitel vill man fortsätta med nästa. Kanske väl många namn att hålla reda på. Jag kan tänka mig att läsa fler böcker av Anna Jansson.

 2. Den nya utsattheten.
  Magnus Svensson, 24 april 2015

  Mycket bra och intressant om vad som kan hända genom den nya tekniken. Bra skrivet om den nya utsattheten.Anna Jansson följer med tiden.

 3. Nervkittlande
  Bitte, 10 april 2015

  Hon har gjort det igen Anna Jansson. På lagom antal sidor har hon fyllt sidorna med spänning. Svårt att lägga ifrån sig boken. Mitt i alla mord och tragedier tas ett högst aktuellt ämne upp - hur lätt det är att man utan medgivande hamnar ute på nätet. Tycker att böckerna om Maria Wern bara blir bättre och bättre. Har följt personerna från bok 1 så jag ser fram emot nästa.

 4. Alla kan se dig
  Annsan, 27 mars 2015

  Bra skrivet om nutidens dilemma, alla kan se dig på nätet! Vad vågar man lägga ut och hur får man kontroll över vad andra kan lägga ut om dig eller i ditt namn?

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Anna Jansson