Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2015-08-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
215 x 145 x 15 mm
Vikt
571 g
SAB
Hc
ISBN
9789113064826

Mary

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2015-08-17
200 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Jag fyller lapparna med ord som kvinnorna mumlar sotiga böner i kyrkan. Så länge ett följs av ett annat känner jag ingen rädsla, ingen ånger. Då fler inte ryms hamnar lappen bland de övriga i tennasken som jag fick vid begravningen. Där ligger de tätt packade och ändå åtskilda, som vore de granatäppelkärnor trots att de inte liknar sådana det minsta. Ibland undrar jag vad jag håller på med, sedan förstår jag att jag inte har något val. Det här kommer att låta konstigt, men jag är den enda som kan berätta hur jag dog.

Mary P. är 23 år gammal och studerar arkitektur i ett land regerat av militären. Hon har en pojkvän som är politiskt aktiv och planerar en revolt. En novembernatt 1973 grips hon för statsfientlig verksamhet. Under tretton dygn hålls hon på säkerhetstjänstens beryktade högkvarter, stället med Himlen och Minus Två. Sedan skickas hon, några andra kvinnor och en pojke till en fängelseö. De skall städa inför ankomsten av nya fångar. Tillvaron är utsatt, samhörigheten det enda de kan lita på. Till slut återstår bara frågan: Vem bestämmer över ett liv?

Aris Fioretos nya roman är en passionshistoria om en ung människas frihetslängtan, en berättelse om politiskt våld och kvinnors gemenskap. Men framför allt handlar den om en kropp - dess smärta och åtrå, dess längtan och hemligaste förvandlingar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mary
  2. +
  3. Vatten, gåshud : ett otal ord om romanen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vatten, gåshud : ett otal ord om romanen av Aris Fioretos (häftad).

Köp båda 2 för 407 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mary. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Metaforer för överlevnad
    Inger, 14 december 2015

    En vacker bok om att överleva obegriplig ondska. Genom att skapa en egen värld där det onda skrivs om till metaforer förs huvudpersonen ut ur sin kropp och in i ett utomvärldsligt rum. Boken kan tidvis bli svår att hänga med i just på grund av dess mängd av metaforer och omskrivningar, som tagna ur sitt sammanhang skulle ses som överdrivna.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Mary