Trimma rigg och segel : segla snabbare, säkrare och mer bekvämt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2016-03-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Helena Nilsson
Originaltitel
Seil- og rigg-Håndbok i trimming
Dimensioner
240 x 172 x 13 mm
Vikt
545 g
ISBN
9789113065311
Trimma rigg och segel : segla snabbare, säkrare och mer bekvämt (häftad)

Trimma rigg och segel : segla snabbare, säkrare och mer bekvämt

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-03-09
259
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
En vältrimmad segelbåt seglar inte bara fortare - den kränger mindre och är bekvämare och bättre balanserad. Slitage och belastning reduceras dessutom så att livslängden på dyr utrustning förlängs. Samtidigt minskar risken för skador eller rigghaveri.

Författarna bakom Norstedts stora bok om segling, de erfarna seglarna Öyvind Bordal (text) och Magne Klann(foto), förmedlar grundlig kunskap om dagens riggtyper med hjälp av korta precisa texter, foto och modern grafisk design. Här har de samlat och tillgängliggjort en enorm erfarenhet av dagens riggtyper, bland annat med hjälp av professionella riggmakare och internationellt kända toppseglare. Förhållandevis komplicerad kunskap om hur man trimmar segel och rigg och hur segel bör sättas i alla tänkbara förhållanden förklaras med hjälp av modern grafisk design och pedagogiska texter. Allmänna segel- och riggtyper behandlas grundligt så att även erfarna seglare kan utveckla sin kompetens.

Handboken är tänkt att bli del av alla seglares grundutrustning: texterna är korta och precisa, foto och illustration instruktiva och av bästa kvalitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trimma rigg och segel : segla snabbare, säkrare och mer bekvämt
 2. +
 3. Norstedts stora bok om segling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Norstedts stora bok om segling av Magne Klann, Öyvind Bordal (kartonnage).

Köp båda 2 för 625 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Trimma rigg och segel : segla snabbare, säkrare och mer bekvämt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra segel-bok
  Olle, 28 maj 2018

  Bra och informativ bok om rigg och segel även om det mesta om rigg-informationen är hämtat ur Seldéns pdf-dokument: "RÅD OCH TIPS för riggning och intrimning av din Seldénmast".
  Hämtar man hem den klarar man nog sig utan boken, även om det är en hel del bra info om segelsättning m.m.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Norstedts stora bok om segling

  Magne Klann, Öyvind Bordal

  Segling har blivit enklare och mer tillgängligt än någonsin tidigare. Det vimlar av bra begagnade båtar på marknaden som man alls inte behöver vara miljonär för att köpa och voilà så har man en fritidssysselsättning och semesteraktivitet som hela ...

 • Sail and Rig

  Magne Klann, Oyvind Bordal

  The complete guide on how to trim sails and tune rigging for all conditions to make the boat sail faster and safer. A well-trimmed sailing boat is not only faster - it heels less, balances better and is more comfortable. Wear and load is reduced a...