Svenska brott. Bodenfallet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Svenska brott (del 1)
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2016-03-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
220 x 140 x 15 mm
Vikt
358 g
SAB
Oer-c
ISBN
9789113065472
Svenska brott. Bodenfallet (inbunden)

Svenska brott. Bodenfallet

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-03-21
75
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I maj 2013 hittas en 20-årig flicka död och styckad i en skog utanför Boden. Hon har varit försvunnen i nästan tre veckor. En misstänkt gärningsman grips men förnekar all inblandning i hennes död. Polisutredningens uppgift blir att försöka få fram alla svar, men trots ett intensivt arbete återstår fortfarande en mängd stora frågetecken när rättegången ska börja: Vilken var egentligen dödsorsaken? Var mördades flickan? När skedde mordet och styckningen? Var fanns mordvapnet? Och var det egentligen ett mord?
Trots detta döms en ung man för dådet i såväl tingsrätt som hovrätt. Men var det rätt person som dömdes eller handlar det om ett justitiemord? Och hur mycket av sanningen kom egentligen fram i domstolen?

I den här första boken i serien Svenska brott - med inträngande och förklarande beskrivningar av polisarbetet och rättsprocessen i kända svenska kriminalfall - följer vi ett fall som fortfarande är mycket omdiskuterat. Författarna ger i egenskap av brottmålsadvokat och erfaren journalist en initierad skildring av förundersökningen och rättegången och förklarar de olika aktörernas roller och agerande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svenska brott. Bodenfallet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 7 oktober 2016

  Bodenfallet är den första boken i en planerad serie om svenska brott. Jag lyssnade på Thomas Bodström när han pratade på Bokmässan i Göteborg i september, och då berättade han att en bokserie är planerad med tio böcker. Bok nummer två i serien kommer preliminärt i början av nästa år.

  Bodenfallet var en mycket intressant bok. Jag minns ju väl fallet när jag läste om det i media för cirka tre år sedan. Det var väldigt intressant att nu i bokform få ta del av fallet i detalj. Också rol... Läs hela recensionen

 2. Otroligt bra bok!!
  Claudia Lindqvist, 10 juni 2016

  Otroligt spännande bok!! Älskar den 👏🏼👏🏼👏🏼 det finns även en podd som heter "rättegångspodden" som uppmärksammar det här fallet i 3 gastkramande delar som får hela kroppen att rysa. Då får man även höra mördaren förklara sin version. Rekommenderas starkt!!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Svenska brott. Bodenfallet