De osynliga (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Ingrid Barröy (del 1)
Utgivningsdatum
2015-01-19
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
ISBN
9789113066226
De osynliga (e-bok)

De osynliga E-bok

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-01-19

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I ett kargt klimat i ett nordnorskt kustområde utspelas Roy Jacobsens nya roman, som blivit en makalös försäljningsframgång i hemlandet och av många hyllats som hans bästa bok. Det är en roman som baseras på verkliga händelser mellan 1913-1928 och platsen är den vackra ön Barrøya som ligger vid Helgelandskusten.

Här bor Hans Barrøy, 35 år, hans hustru, hans åldrande far och hans lilla-syster Maria som inte tycks duga mycket till. Men det här är romanen om Ingrid, som vi får följa från dagen hon döps fram till tjugoårsåldern då hon blivit en stark och självständig ung kvinna. Av sin mor får hon lära sig att sköta ett hushåll, av sin far får hon lära sig vad det innebär att växa upp på en ö och vad naturen förväntar sig av människorna där.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av De osynliga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En annan tid
  Blanca (Stockholm), 26 juni 2022

  Boken berättar så väl den karga, fattiga livet fr forna tider.
  Den fascinerar ändå med att beskriva naturen, fågellivet på en avlägset ö.
  Hur människor och djur anpassar sig till den miljön.
  Spännande läsning!

 2. Välskriven och intressant
  BOF, 10 april 2022

  Jag kommer absolut att köpa fler av hans böcker av honom. Hans skildring av människorna är så välgjord. Ser fram mot att följa deras öden. Det tog kanske några kapitel att "komma in i skildringen" men sedan var jag fast. Annorlunda miljöbeskrivningar. Poesi? Ja, den är bra.

 3. En levande bok
  En Bokresa, 19 september 2020

  Roy Jacobsen skriver på ett poetisk och levande sätt som gör att man inte vill lägga ifrån sig boken. Jag är glad att det är första boken av en triologi så jag får fortsätta att följa familjen på Barrōya.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Roy Jacobsen