Min historia (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2015-01-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Originaltitel
My Brief History
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
78 g
SAB
Lz Hawking, Stephen
ISBN
9789113066516
Min historia (pocket)

Min historia

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2015-01-15
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Stephen Hawking har under årtionden fängslat läsare världen över med sina bästsäljande böcker där han beskriver universums mysterier. Han har fått miljoner människor att lockas av tankarna på Big Bang, svarta hål och universums uppkomst.

Hans böcker har översatts till 40 språk och sålt i miljontals exemplar och han har uppnått ikonstatus redan under sin livstid. Med sin självbiografi bjuder han för första gången in läsaren till sitt eget liv och man får komma nära en av vår tids absolut skarpaste hjärnor. I boken får man följa Hawkings fascinerande livsöde, från barndomen i efterkrigstidens London via studier i Oxford och Cambridge till hans internationella genombrott och världsberömmelse. Hawking beskriver på ett ödmjukt och humoristiskt sätt sin intellektuella utveckling och läsaren får följa både hans yrkeskarriär och hans privatliv.

Hawking drabbades av nervsjuk­domen ALS vid tjugoett års ålder, och trodde att han bara hade några få år kvar att leva. Mot alla odds har han överlevt, och fortsatt att bidra med hisnande vetenskapliga upptäckter.

Det är en liten pärla till memoarbok, illustrerad med en mängd fina svartvita bilder från hela Hawkings liv, vilket ytterligare levandegör ett av vår tids mest fascinerande livsöden. Hawking har skrivit boken helt själv, trots att han är nästan totalt förlamad. Med hjälp av nyutvecklade avancerade tekniska hjälpmedel kan han använda käkmusklerna till att forma ord och meningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Min historia
  2. +
  3. Kosmos : en kort historik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kosmos : en kort historik av Stephen Hawking (storpocket).

Köp båda 2 för 154 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Min historia. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. lättläst från en utpräglat unik person

    Stephen Hawkings korta biografi "Min historia" är synnerligen lättläst och öppenhjärtig. Den beskriver mycket an hans liv och upplevelser på ett synnerligen koncentrerat vis. En text som ger en förvånansvärt innehållsrik bild av hans liv men med ett näst intill naivistiskt språkbruk som man egentligen inte förväntar sig av en person med hans ställning i den akademiska världen. Meningen om språkbruket är inte en negativ kritik utan snarare en uppskattning att förmå åskådliggöra ett innehållsri... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stephen Hawking