Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2015-08-24
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Ninni Holmqvist
Originaltitel
Effekten af Susan
Dimensioner
216 x 145 x 30 mm
Vikt
514 g
SAB
Hce
ISBN
9789113066585

Effekten av Susan

(22 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden, Svenska, 2015-08-24
199 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Platsen är Köpenhamn. Susan är fyrtiotre år och världsberömd fysiker, mamma till tvillingar och gift med Laban. Dessutom har hon en unik egenskap: hon får andra att bli helt uppriktiga. Problemet är att Susan har missbrukat denna förmåga och därför riskerar ett långt fängelsestraff. Så ser hon en möjlighet som kan göra att hon går fri - hon behöver bara lirka fram hemlig information om Folketingets Framtidskommission. Det blir ett beslut som får oanade konsekvenser för Susan och hennes familj.

Peter Høeg har med Effekten av Susan skrivit en andlöst spännande och civilisationskritisk roman. Här möter vi på nytt hans helt egensinniga blandning av realism och overklighet, tidsförskjutningar och oväntade personporträtt som lockat läsare runt om i världen.

"Effekten av Susan är helt enkelt en totalroman, ett läsäventyr på nivå med den internationella storsuccén Fröken Smillas känsla för snö ... Visst finns det referenspunkter. Man kan jämföra med Margaret Atwoods (eller varför inte Nina Björks) samhällskritik, med Stieg Larssons kombination av moralism och spänning, Dan Browns populärvetenskapliga eskapism. Men ytterst spelar Høeg i denna fulländade comeback i en egen liga, just i sitt mod att närma sig det allvarligaste, det mest smärtsamma och kusliga, med en avväpnande lekfullhet."
Jens Liljestrand, Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Effekten av Susan
 2. +
 3. Lady Susan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lady Susan av Jane Austen (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 344 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Effekten av Susan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Besviken, tyvärr
  K M E, 27 april 2016

  Det här var verkligen inte roligt. Jag hade höga förväntningar efter tidigare böcker av Hoeg. Men denna slentriansoppa... Vad hände?

 2. Välj något annat...
  Läshuvudet, 4 april 2016

  Jag hade rätt stora förväntningar på Susan. Peter Hoeg är ju Peter Hoeg. Men den här smörjan har han bara skrivit för att tjäna pengar. Som om han redan ser filmen framför sig.

  Dessutom snor han ogenerat från Stig Larsson. Här finns en dansk Lisbet Salander och tillika en superstark nära släkting utan känslor. Skitdåligt.

  Ovanpå allt detta lite unken sexism som extra krydda.

 3. Komplicerad men fascinerande
  Marina Nyman, 29 februari 2016

  Spänningen stiger för var sida, trots att språket emellanåt är något knepigt att förstå. Boken håller hög klass, en fantastisk historia som skakar om. Undrar själv hur vår framtid kommer att se ut.

 4. Susan Svendsen - en kvinnlig Fantomen
  Bertil Arnold Tomelius, 1 februari 2016

  Susan Svendsen är helt förförande för alla oss som älskar Lisbeth Salander, en kvinnlig Fantomen. Ja, hela familjen är förförande, maken Laban och barnen Thit och Harald. De har förmåga att dra fram det goda i människor - det är Susan-effekten.
  Men Susan kan också använda sig av den lilla kofoten, som hon har i handväskan.
  Liksom Fantomen är hon "hård mot de hårda".

 5. Susan en superkvinna
  Elaine Hellstadius, 26 oktober 2015

  Spännande och välskriven bok, men ibland lite för konstruerad handling och svårt att tillgodogöra sig alla diskussioner om fysik och kemi om man inte är kunnig i dessa områden!

 6. Att dyka med rymddräkt
  Jakob Widström, 24 oktober 2015

  Romanen börjar lovligt med en spännande huvudperson med ett dussin komplicerade trauman och relationer i bagaget. Trots denna brokiga bakgrund är hon en framstående forskare. Alla i hennes närhet är förresten danska A-människor med Nobelpris, Bentleys och skapargenier som får Harry Schein att framstå som Kronblom i jämförelse.
  Författarens tanke är väl att det skall bli spännande när det visar sig en grupp av Danmarks främsta snillen kan förutse framtiden. Detta leder till stora politisk... Läs hela recensionen

 7. Effekten av Susan
  Håkan Thulin, 13 oktober 2015

  Ganska komplicerad berättelse, som gör upplevelsen av boken lite svår. Ibland så osannolik att man får svårt smälta händelserna.
  Dock är detaljrikedom o research utomordentlig. Boken rekommenderas men en bit i mitten känns som utfyllnad.

 8. Uppdaterad Fröken Smilla
  Jon Nordström, 13 oktober 2015

  Mycket bra som vanligt och/men lite rakare än vid tidigare succéer på gott och ont. Hans humor blir alltmer påtaglig ju äldre han blir, även om ämnet han väljer att berätta om som alltid är allvarligt.

Visa alla 8 recensioner

Bloggat om Effekten av Susan