Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Göran och Yogi (del 3)
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2015-05-18
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
215 x 142 x 30 mm
Vikt
578 g
SAB
Hc
ISBN
9789113066844
Gurun i Pomonadalen (inbunden)

Gurun i Pomonadalen

(17 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden, Svenska, 2015-05-18
200
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Efter vännen Yogis storslagna indiska bröllop återvänder Göran Borg till Sverige. Han är arbetslös, förhållandet knakar i fogarna och han dricker för mycket.

Men så dyker Yogi upp i Sverige och tillsammans beger de sig till Pomonadalen på Österlen. Där blir Yogi mycket populär tack vare sitt stora hjärta och öppna sinne. Huset fylls av allehanda sökare och den lokala tidningen skriver uppskattande om den karismatiske indiske gurun. Men det är inte alla i trakten som gillar det främmande.

Gurun i Pomonadalen är den tredje och sista fristående delen i Mikael Bergstrands populära Indiensvit. En roman om svenska underligheter, sökandet efter sitt rätta jag och förmågan att älska både sig själv och andra, skriven med samma varma humor som gett Delhis vackraste händer och Dimma över Darjeeling många läsare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Gurun i Pomonadalen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Den är bra
  Per Arne Magnuson, 25 november 2016

  Återigen får vi träffa Goran och Yogi, men nu på hemmaplan. Många trevliga förvecklingar och en bra skildring av skillnader och likheter mellan Indien och Sverige. Det blir många goda igenkännande, inga stora garv utan, leenden. Läs de två andra delarna också, de är så bra.

 2. Tröttsam buskis
  Äpplet, 18 januari 2016

  Eftersom jag varit mycket i Delhi, och ständigt går med en längtan tillbaka slängde jag mig ivrigt över "Delhis vackraste händer". Inget storverk precis men småputtrig, relativt hög igenkänningsfaktor och mysigt tidsfördriv. "Dimma över Darjeeling" upplevde jag endast som märklig."Nä han skulle hållit sig i Delhi" kommer jag ihåg att jag tänkte. Och det är väl ungefär det som jag minns av den boken. När så "Gurun i Pomonadalen" kom i mina händer var det med viss spänning jag såg fram emot Yog... Läs hela recensionen

 3. En riktig mysbok
  Annika , 21 september 2015

  Indiern i dessa böcker är en så hygglig och mysig man med en positiv livsinställning oavsett vad som händer. Han möter alltid en motgång med att göra om situationen till en lycklig händelse. Hans språkbruk är också fantastiskt, många positiva adjektiv.
  Triologin är alldeles för kort.

 4. Nya äventyr med Göran och Yogi
  Ulf Sundberg, 15 juni 2015

  Det var en trevlig fortsättning på de två tidigare böckerna som handlar om den trulige Göran från Malmö och hans optimistiske vän Yogi från Indien, denna gång befinner man sig i Sverige och på Österlen där det händer roliga och intressanta saker.
  En lättläst och roande bok, en bok att bli glad av att läsa, jag ser fram emot bok nummer fyra.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Gurun i Pomonadalen