Den frystorkade brudgummen : nio berättelser (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2016-09-22
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Inger Johansson
Originaltitel
Stone Mattress
Dimensioner
216 x 148 x 25 mm
Vikt
443 g
SAB
Hce
ISBN
9789113066998

Den frystorkade brudgummen : nio berättelser

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2016-09-22
196 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Fantasyförfattaren Constance Starr har nyss förlorat sin make Ewan i cancer. Ändå hör hon hans röst tala till sig när hon en snöovädersdag försöker klara sig igenom ett strömavbrott. Den åldrade och dödssjuke poeten Gavin Putnam tar motvilligt emot en ung doktorand i tron att hon ska skriva sin avhandling om hans legendariska ungdomsdikter men finner att intervjun gäller hans första flickvän, den framgångsrika fantasyförfattaren C W Starr. Tvillingarna Martin och Marjorie går på avlidna gamla bekantas begravningar, bara för att få känna att de lever.

När Marjories gamla pojkvän, poeten Gavin Putnam, begravs blir tillställningen allt annat än fredlig. Verna möter sin våldtäktsman från high-school på en pensionärskryssning i Arktis och väljer att ta en gruvlig hämnd på honom för all smärta och smälek hon utstått. Småfifflaren och bedragaren Sam tar sin tillflykt till sin antikaffär efter det att hustrun kastat ut honom. När han efter en magasinsauktion öppnar sin vinst får han sitt livs största chock. Jack har förföljts hela sitt liv av den skräckklassiker han skrev som ung student. Nu söker han upp de tre studentkamraterna som varit med och delat på royaltyinkomsterna för att en gång för alla göra slut på eländet.

I Den frystorkade brudgummen konfronteras de till åren komna personerna ofrivilligt med sin ungdomstid med dess inslag av kärlek, svek, och besatthet och drabbas än en gång av det förflutnas motsvarigheter till de vampyrer, gengångare, missfoster och monster som befolkar Edgar Allan Poes, Daphne du Mauriers och Robert Louis Stevensons skräckhistorier. I sin nya bok visar Margaret Atwood prov på sin mest skarpsynta, uppsluppna och humoristiska sida när hon levererar nio förskräckande berättelser om upprättelse, hämnd och mord.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den frystorkade brudgummen : nio berättelser
  2. +
  3. Hjärtat stannar sist

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärtat stannar sist av Margaret Atwood (inbunden).

Köp båda 2 för 381 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den frystorkade brudgummen : nio berättelser. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Atwoods noveller
    Kajsa, 29 december 2016

    Inte någon av Atwoods bästa böcker. Novellerna är ojämna men det finns guldkorn. Skildringar av åldrandet känns iblan alltför bekant.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Den frystorkade brudgummen : nio berättelser