Den lysande världen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2015-05-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Dorothee Sporrong
Originaltitel
The blazing world
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
203 g
SAB
Hce
ISBN
9789113067360

Den lysande världen

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-05-13
89
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Konstnärinnan Harriet Burden känner uppgivenhet inför att ständigt förbises av New Yorks konstnärselit. Då bestämmer hon sig för att genomföra ett experiment: hon döljer sin identitet bakom tre påhittade manliga konstnärsalias. Men när hon till sist träder fram får hon inte den reaktion hon förväntat sig.

Siri Hustvedts nya roman kan beskrivas som en intellektuell deckare i konstvärlden. I centrum står en avliden, sedan länge bortglömd konstnärinna, vars verk plötsligt uppmärksammas på nytt - inte minst tack vare hennes unika synsätt på identitet, kön, femininitet, konstnärlig makt. Jakten på henne går via anteckningar, dagböcker, artiklar, spridda minnesbilder av barn, älskare, vänner. Fram träder en kvinna som under sitt liv bar flera motstridiga masker och vars psykologiska dubbelspel också fick tragiska konsekvenser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den lysande världen
 2. +
 3. Att uppfinna ensamheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att uppfinna ensamheten av Paul Auster (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den lysande världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Djupt personporträtt
  Karin L , 4 oktober 2019

  Fantastisk berättarkonst för den som tycker om personbeskrivningar ur flera berättarperspektiv. Precis som i Vad jag älskade lyckas Hustvedt med denna roman locka fram både skratt och tårar.

 2. En oanad konsekvens!
  Birgitta Sandberg-Hultman, 2 februari 2016

  En recension i en välrenommerad tidning gjorde mig nyfiken. Jag lånade boken på Biblioteket och läste med stort intresse. Texten och innehållet var lysande! Upplösningen - konsekvensen - kom som en total överraskning. Vad var det som hände? Varför hade jag inte varit mer observant? Nu, ett halvår senare, har jag köpt ett eget exemplar av boken, både för att boken är brilliant till såväl innehåll och skrivsätt som språk, och för att se om jag kan finna tecknen till att upplösningen blev som den blev. Läs den!
  Birgitta Sandberg-Hultman

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Siri Hustvedt