Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
571
Utgivningsdatum
2015-06-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Patrik Hammarsten
Originaltitel
Wool
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
311 g
SAB
Hce
ISBN
9789113067506

Ull

(9 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket, Svenska, 2015-06-15
60 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I hundratals år har de sista människorna levt djupt under jorden i en gigantisk siloformad bunker. Ordning upprätthålls genom strikta regler och lagar: varje födelse kräver en död, varje liv kräver ett syfte. De som bryter mot reglerna döms till deportering - och i den giftiga atmosfären utanför silon innebär det döden.

När silon förlorar sin sheriff hittar de styrande en osannolik kandidat i Juliette, en mekaniker utan utbildning i lag och ordning. Hon kommer snart att lära sig hur djupt hennes värld, och även hon själv, kan brytas ned. Silon och dess invånare är på väg att få veta vad historierna bara har antytt, och vad de aldrig har vågat viska om. Uppror.

Ursprungligen var Ull en novell som Hugh Howey publicerade själv och sålde via Amazon. När den gjorde succé fortsatte han att bygga ut historien, som numera är planerad till en trilogi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ull
 2. +
 3. Metro 2035

De som köpt den här boken har ofta också köpt Metro 2035 av Dmitrij Gluchovskij (inbunden).

Köp båda 2 för 289 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ull. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk tankeväckande bok
  Karin, 29 november 2016

  Den som läser Ull ska minnas att boken gavs ut direkt av författaren själv, utan stöd från ett förlag. Det märks ibland att en det hade behövts en redaktör för att rensa lite bland trådarna. Men trots det blir det en historia som stannar på minnet, är spännande och enkel att fastna i. Trilogin fortsätter i samma anda. Jag kan varmt rekommendera boken, inte och då inte bara till SF-fans. Själv köper jag den nu igen som julklapp till svärfar.

 2. Börjar så bra...
  Mea, 15 februari 2016

  Den här boken började så bra. Språket naivt, bekvämt lättläst och det tar inte många timmar att koma igenom hela boken. Men när det börjar framgå vad boken handlar om blir den allt mindre trovärdig. Teknologin, biologin, hela överlevnaden lider fullkomlig brist på logik, vilket vore helt ok om man läser boken som ett psykologisk drama, men även där brister det totalt. Stor besvikelse för den här dystopi-älskaren.

 3. mycket spännande
  olof, 14 december 2015

  välskriven spännande bok som verkligen tar en till en annan värld, jag ser fram emot svenska översättningar på de kommande två böckerna av trilogin.

 4. Denna bok får 10 av fem möjliga!
  Seppan (Värmdö), 13 november 2015

  Om jag skulle rekommendera en bok som måste läsas, så är det Ull. Fick den i handen av en slump och det är jag tacksam för. Av de ca 70 böcker jag läst i år, så är det Ull som poppar upp i minnet hela tiden. Den är så annorlunda och välskriven. Jag hoppas att de översätter även de andra två i serien så att alla kan läsa denna serie.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Ull