Den andra kvinnan (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
201
Utgivningsdatum
2015-07-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
177 x 110 x 13 mm
Vikt
118 g
SAB
Hc
ISBN
9789113068800
Den andra kvinnan (pocket)

Den andra kvinnan

(43 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2015-07-15
69
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Hon arbetar på Norrköpings sjukhus och står längst ner i hierarkin, efter läkarna, sjuksköterskorna och undersköterskorna. Hon återfinns i bespisningen. Men hon drömmer om att en dag bli författare, att flytta någon annanstans och leva ett helt annat liv.

En dag när det regnar råkar hon i samspråk med läkaren Carl Malmberg och han erbjuder henne skjuts hem. Det blir startpunkten för en passionerad kärleks­historia mellan en gift man och en älskarinna som drömmer sig bort.

Therese Bohman debuterade med den uppmärksammade romanen Den drunknade, som översattes till flera språk. Även hennes nya roman är ett psykologiskt passionsdrama där frågan om makt och sexualitet ställs på sin spets. Men Den andra kvinnan handlar lika mycket om att söka sina drömmar och att utmana rädslorna inom sig själv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den andra kvinnan
 2. +
 3. Bomullsängeln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bomullsängeln av Susanna Alakoski (pocket).

Köp båda 2 för 128 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den andra kvinnan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tråkig
  BookBeauty, 8 januari 2021

  Boken får en stjärna för sina betraktelser av klassamhället. För övrigt fick jag inte ut mycket av den.Inga positiva tankar om något egentligen. Men kanske detta var meningen med boken.
  Jag upplevde tjejen i berättelsen som osympatisk med hennes enorma självömkande och fördömande. Hon placerar människor i fack, är avundsjuk på deras liv och gnäller i all oändlighet. Hon framstår som patetisk och mycket omogen i sitt eviga ältande. Kanske hade terapi kunnat åstadkomma något, men då skulle ... Läs hela recensionen

 2. Den andra kvinnan
  ia, 10 november 2017

  Den var mycket bra. Beskrev mycket bra vad det är som gör att det kan bli såna här förhållanden. Och hon skriver på ett fint sätt Har talang för att skriva

 3. Stros-läsning
  Frida, 7 september 2017

  Språket må vara fint, miljö beskrivningarna är vackra, men sen finns det inte så mycket mer att ta på. Det finns en viss igenkänning runt hennes känslokamp, men allt i allo så är det inget utstickande. Mitt försök att alltid tyda böcker på ett djupare plan var svårt under denna bok, för den bara är sitt eget, och kanske är det därför den blev så pass hyllad. Därav jag skrev stros-läsning, för den rullar på och kan underhålla med lagom av allt, men inget som behöver sparas i bokhyllan.

 4. Rikligt prisbelönt bok...
  Thomas Mätzsch, 16 februari 2016

  ... men jag måste bekänna att jag inte riktigt förstår varför. Visserligen är gestaltningen lysande bland alla fina miljöskildringar, som dock också kan upplevas som lite tröttande, men i slutet blir reaktionen ändå bara "så vaddå?" Frågeställningar, konflikter och konsekvenser känns ganska givna - när de inte är på gränsen till det överskruvade. Om budskapet är "låt bli att inleda förhållanden med gifta partners" så har det beskrivits mera övertygande på andra ställen. Insikten i den emotion... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Therese Bohman