Manolitas tre bröllop (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
726
Utgivningsdatum
2016-10-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Marika Gedin, Yvonne Blank
Originaltitel
Las tres bodas de Manolita
Dimensioner
232 x 160 x 50 mm
Vikt
1055 g
SAB
Hce
ISBN
9789113068855
Manolitas tre bröllop (inbunden)

Manolitas tre bröllop

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-10-13
215
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I ett Madrid präglat av nöd, fattigdom och politiskt förtryck försöker artonåriga Manolita Perales García ta hand om sina fyra yngre syskon när hennes far och styvmor kastas i fängelse och hennes storebror Antonio går under jorden. Efter Francos maktövertagande tvingas Antonio leda sin underjordiska motståndscell från gömstället i omklädningsrummet på en flamencoklubb. Motvilligt går Manolita med på att besöka en politisk fånge i det ökända Porlierfängelset, för att på så sätt hjälpa sin bror med spridning av den politiska propagandan. Snart upptäcker hon att hon hyser starka känslor för fången, och att de är besvarade, men Manolitas tillvaro ställs återigen på sin spets när det visar sig att en av Antonios partikamrater är angivare. Frågan är bara vem?

Verkliga händelser och personer blandas med fiktiva när Almudena Grandes med inlevelse skildrar livet i efterkrigstidens Madrid i sin nya, brett anlagda roman. Manolitas tre bröllop vitt nar om misär och hopplöshet men också om sammanhållning, uppfinningsrikedom och ett stort mått av civilkurage hos madridborna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Manolitas tre bröllop
 2. +
 3. Jag är Adua

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag är Adua av Igiaba Scego (pocket).

Köp båda 2 för 234 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Manolitas tre bröllop. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läs denna bok!
  Katten, 10 mars 2019

  Läser den på spanska, blir glad att den är översatt och bestört över att den inte fått större publicitet. Fängslande berättelse på samma sätt som Elena Ferrante men med ett djup och ett allvar som placerat den i en annan nivå.

 2. alltför tung bok
  karin L, 25 februari 2019

  Jag tycker boken hade för mycket av allt. Den var svårläst och det var ibland svårt att veta när i tiden och vem det handlade om. Almudena Grandes har skrivit en tunnare bok om en ung pojke under samma tid i början av Francotiden. Den heter "Pojken som läste Jules Verne".Den tycker jag är mycket bra och den räcker för att förstå vilken tid det var med gerillakrigare uppe bergen.

 3. stark skildring av Spanien under Franco-tiden
  Jonas Ludvigsson, 5 november 2017

  I think this is a great book but you need time to read it, and need to focus to keep track of all personalities¿.
  In short the plot is about the Franco era and socialists trying to resist the fascists. Several of the socialists end up in jail or prison camp and in the midst of everything is Manolita, her relatives, her brother and her husband. I was extremely upset reading about the poor situation of her sister Isa (in a cloister). In the aftertext of the (Swedish) book, Grandes' describe... Läs hela recensionen

 4. Ett myllrande mastdontverk!
  Dhana Deshnoor, 30 januari 2017

  Manolitas bröllop av Amuldena Grandes (Norstedts, 2016) är en rik roman, rik på mycket; den är rik på personer, rik på känslor, rik på politik, på ondska och död; på kärlek och lycka, den är rik på hopp och tro och uthållighet. Ja, Grandes bok är på mer än ett sätt ett myllrande mastodontverk!

  18-åriga Manolita ställs inför att behöva ta hand om sina yngre syskon, när pappan sitter i fängelse av politiksa orsaker - och så småningom avrättas- och styvmodern också sitter i fängelse, m... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Manolitas tre bröllop