Manolitas tre bröllop (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
726
Utgivningsdatum
2016-10-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Marika Gedin, Yvonne Blank
Originaltitel
Las tres bodas de Manolita
Dimensioner
232 x 160 x 50 mm
Vikt
1055 g
SAB
Hce
ISBN
9789113068855

Manolitas tre bröllop

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2016-10-13
220 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I ett Madrid präglat av nöd, fattigdom och politiskt förtryck försöker artonåriga Manolita Perales García ta hand om sina fyra yngre syskon när hennes far och styvmor kastas i fängelse och hennes storebror Antonio går under jorden. Efter Francos maktövertagande tvingas Antonio leda sin underjordiska motståndscell från gömstället i omklädningsrummet på en flamencoklubb. Motvilligt går Manolita med på att besöka en politisk fånge i det ökända Porlierfängelset, för att på så sätt hjälpa sin bror med spridning av den politiska propagandan. Snart upptäcker hon att hon hyser starka känslor för fången, och att de är besvarade, men Manolitas tillvaro ställs återigen på sin spets när det visar sig att en av Antonios partikamrater är angivare. Frågan är bara vem?

Verkliga händelser och personer blandas med fiktiva när Almudena Grandes med inlevelse skildrar livet i efterkrigstidens Madrid i sin nya, brett anlagda roman. Manolitas tre bröllop vitt nar om misär och hopplöshet men också om sammanhållning, uppfinningsrikedom och ett stort mått av civilkurage hos madridborna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Manolitas tre bröllop
  2. +
  3. Om icke vetekornet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om icke vetekornet av Ngugi Wa Thiong'O (inbunden).

Köp båda 2 för 446 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Manolitas tre bröllop. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ett myllrande mastdontverk!
    Dhana Deshnoor, 30 januari 2017

    Manolitas bröllop av Amuldena Grandes (Norstedts, 2016) är en rik roman, rik på mycket; den är rik på personer, rik på känslor, rik på politik, på ondska och död; på kärlek och lycka, den är rik på hopp och tro och uthållighet. Ja, Grandes bok är på mer än ett sätt ett myllrande mastodontverk!

    18-åriga Manolita ställs inför att behöva ta hand om sina yngre syskon, när pappan sitter i fängelse av politiksa orsaker - och så småningom avrättas- och styvmodern också sitter i fängelse, m... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Manolitas tre bröllop