Att föda ett barn (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Romanen om Maj (del 1)
Antal sidor
488
Inläsare
Andrea Irving
Utgivningsdatum
2015-01-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
130 x 130 x 30 mm
Vikt
330 g
SAB
Hc
ISBN
9789113069050
Att föda ett barn (cd-bok)

Att föda ett barn

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
CD-bok Svenska, 2015-01-12

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den där gäddan på den blanka diskbänken. Vad ska Maj göra med den? Det är hennes tjugoförsta födelsedag. Året är 1938 och hon är nygift. Och gravid. Hur hamnade hon i det här?
En berättelse om klass, ett sårigt moderskap och alkoholism.

För första gången ska Maj ha hela sin nya, stora Örnsköldsvikssläkt på middag. Men maken, den betydligt äldre Tomas, dröjer. Han skulle ju bara uträtta några ärenden på stan? Utanför lägenhetsfönstret breder midvintermörkret ut sig. Hur hamnade hon i det här, med en man som hon knappt känner? Hon som bara ville arbeta som servitris på Kjellins konditori ett slag, för att sedan ge sig av igen, kanske till Stockholm. På flykt från familjen i Östersund som inte längre kan försörja henne, när mammas hosta kräver allt längre sanatorievistelser och med uppbrottet från en ännu oläkt kärlekshistoria i minnet.

Maj vet, för hon känner ett hårt boxande i sin mage. Barnet. Det som aldrig skulle få hända. Överallt ser Maj blickar och hör röster som dömer henne för brottet som hennes växande mage bevisligen är. Men nu har hon väl inget att skämmas över? Med sin vigselring och make som ser fram emot att få bli far. Till och med svärmor som sitter i våningen under borde väl kunna förlåta sin sonhustru. Fast varför svajar Tomas så när han ska be sin mamma och sina syskon att slå sig ner vid det dukade födelsedagsbordet? Jo, Maj ser att han inte är nykter.

Med tidens obönhörliga tickande framskrider Majs graviditet, motvilligt och mödosamt, samtidigt som hon kämpar med att förstå vad som förväntas av henne i hennes nya, framgångsrika, familj. Sakta växer ett beslut att bli den kvinna som ingen ska kunna anklaga eller klandra. Maka, mor, värdinna. Men hur blir man det? För hur mycket Maj än försöker kontrollera sin tillvaro och leva i enlighet med hushållsalmanackan så finns ju allt det andra där. Det såriga moderskapet, makens alkoholism och ett äktenskap som bara råkade bli.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Att föda ett barn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Besviken på både språk och innehåll
  Ingbritt Wik, 13 oktober 2015

  Fanns det ingen läskunnig på Nordstedts när det här manuset antogs?
  Ingen skillnad mellan tanke, handling eller dialog. Inte ens indrag för nya stycken.
  Allt går i ett enda svep. Vilket gör att det blir så infernaliskt svårläst.
  Handlingen går alldeles för sakta.

 2. Jättebra
  Bodil Dahlgren, 25 juni 2015

  Jag skulle absolut rekommendera boken. Den var mycket bra. Kasten mellan olika tidsperioder gillar jag.

  Jag gillar även Kristina Sandbergs sätt att skriva.

 3. Läsnjutning!
  Ylva Lantz, 4 april 2015

  Jag bara älskar den här boken och är nu inne på tredje delen av romansviten och alla delar är lika bra. Fantastisk skildring in i minsta detalj. Underbar uppläsare. Kommer att sakna stunderna med Maj och familjen när jag har lyssnat på de sista raderna.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Att föda ett barn