Hennes nya namn. Bok 2, Ungdomsår (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Neapelkvartetten (del 2)
Antal sidor
448
Utgivningsdatum
2016-09-22
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Johanna Hedenberg
Originaltitel
Storia della nuovo cognomo
Dimensioner
215 x 150 x 35 mm
Vikt
610 g
SAB
Hce
ISBN
9789113069753
Hennes nya namn. Bok 2, Ungdomsår (inbunden)

Hennes nya namn. Bok 2, Ungdomsår

(223 röster)  |  Läs 17 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-09-22
215
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Del två i Elena Ferrantes romansvit om de båda barndomsvännerna Lila och Elena tar vid där den första delen slutade.

Lilas äktenskap med charkuterihandlaren Stefano Carracci visar sig redan på bröllopsnatten vara katastrofalt och Lila försöker med alla medel att ta sig ur det. När hon av hälsoskäl skickas till ön Ischia för en sommarvistelse övertalar hon Elena att följa med som betald sällskapsdam, men vistelsen får oanade följder för dem båda och inverkar drastiskt på deras framtida liv.

Den minutiöst skildrade vänskapen mellan Elena och Lila pendlar mellan sårande nonchalans och
djupaste samhörighet. I Hennes nya namn får den sin fortsättning när de båda flickorna mognar till unga kvinnor och tvingas betala ett smärtsamt pris för det, var och en på sitt vis.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 17 recensioner av Hennes nya namn. Bok 2, Ungdomsår. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra...

  Fortsättningen är lika bra som del 1. Kommer definitivt att läsa de återstående 2 böckerna i denna fantastiska romansvit. Högsta betyg från mig.

 2. En riktig läsupplevelse
  Ruiz, 21 augusti 2017

  Rekommenderades denna serie av en kvinna som jobbar i bokhandel. Hon helt enkelt konstaterade att "de är så bra att jag önskar att jag inte hade läst dem än". Det betyget instämmer jag i. Varför? Läs själv för att uppleva.

 3. Mångfacetterad utvecklingsroman
  Anni, 22 juli 2017

  Kanske är det helt enkelt för att ungdomsåren är sådana som den andra delen känns spretigare än den första. Handlingen rör sig raskt mellan kärlek och hat, vänskap och ovänskap, äktenskap och otrohet, utbildning och yrkesliv, modersroll och barnuppfostran. Jag uppskattar mest beskrivningarna av hur utbildning och fostran påverkar olika människor och hade önskat att detta ämne fått breda ut sig lika ymnigt som i den första delen. Författarrösten framträder tydligare i denna del och medvetenhet... Läs hela recensionen

 4. Svår att lägga ifrån sig
  Anna (Stockholm), 24 maj 2017

  Något seg de första 100 sidorna, men är oemotståndligt bra de resterande. Kunde inte slita mig ifrån den! Skulle säga att denna bok är den bästa i serien, så du kan lika gärna börja läsa denna om du inte har läst första. Något rörigt persongalleri men man kommer ändå in i det. Tredje boken är en en besvikelse jämfört med denna, men kommer definitivt fortsätta läsa den fjärde.

 5. Elena
  Tina Hochschorner, 10 maj 2017

  Fascinerande läsning som var svår att släppa. Skildringen från de två flickornas liv är så närvarande och realistisk det är lätt leva sig in i deras värld.

 6. Vilka uppoffringar ger lycka?
  ia, 18 januari 2017

  Lycka är inte alltid vad man tror. Kvinnorna skriker och gapar, männen slår och barnen lär sig hur det ska vara. Ett sätt att ta sig bort från detta är att bli rik eller studera. Det nya problemet är att man förlorar sin identitet. Det ska bli intressant att se hur historien utvecklar sig.

 7. Varför Ferrantefeber?
  Eva, Täby, 10 januari 2017

  Efter att ha läst två av Elena Ferrantes böcker är jag tveksam till deras otroliga popularitet. Böckerna är detaljrika men saknar ändå förankring i miljön. Det "känns" inte att du är i Neapel eller på Ischia. Även de mest banala detaljer skildras onödigt ordrikt.
  Hur dessa böcker ha kunnat nå den popularitet de tycks ha förstår jag inte. Även som Italienfrälst känns böckerna på något sätt för enkla, för pladdriga, för intetsägande.
  Trist - jag hade väntat mig så mycket mer.

 8. Den fantastiska väninnan.
  Kajsa, 29 december 2016

  Serien växer med varje bok. Blir också svartare när man lämnar den mer omedvetna barndomen. Fin kvinnoskildring som jag tycker påminner om Moa Martinsson trots olikheten i tid och miljö. Känner också igen mig i främlingsskapet i den akademiska världen när man inte är uppväxt i den.

 9. Elena
  Erik, 27 december 2016

  Om möjligt bättre än den första boken. Jag kan varmt rekommendera den till alla, eftersom den kan läsas på fler än ett sätt.

 10. Såå bra!
  LTE, 27 december 2016

  Jag gillade den första boken och tyckte den var fantastiskt bra men den andra delen var ännu bättre. Nu längtar jag till bok nummer tre!

 11. Levande miljö- och personbeskrivningar
  Kerstin , 10 november 2016

  Berättelsen griper tag och det är svårt att lägga ifrån sig boken. Mycket igenkänningsmöjlighet men inte i allt. Välskrivet. Är du lite förtjust i Neapel så är det än roligare att läsa om miljöerna och tidsandan.

 12. Flickors vänskap
  Catharina Frank, 26 oktober 2016

  Boken är intressant och spännande (oförutsägbar), och ger vad jag förstår en mycket god bild av fattigas villkor i Neapel. En intressant sak just för mig, är att flickorna är födda samma år som jag. 1944.
  Det som dock framförallt grep mig, var den fina skildringen av flickors (kvinnors) vänskap.

 13. Fängslande
  elizabeth thoor, 21 oktober 2016

  Denna bok fängslade mig så mycket att jag nästan blev besatt. Kunde inte sluta läsa och när jag ändå måste ta pauser ville jag tillbaka. Det var inte bara de två kvinnornas relation som var spännande och intressant utan hela detsamhälle dsom Ferrante skildrar så ingående. Även om jag kände igen detta med klassresa så blev det så påtagligt i denna bok. Jag tror jag levde mig in i handlingen och "var där".

 14. Elena Ferrante: Hennes nya namn
  kjell jormfeldt, 20 oktober 2016

  Den första boken om Lina och Lenù gav sådan mersmak att jag genast beställde fortsättningen, när den kom ut. Men den skiljer sig ganska mycket från föregångaren. Den är mycket brutalare och det nostalgiska skimret som präglade barndomsåren har ersatts med krass realism både vad gäller det sexuella uppvaknandet och småskurenhetens tvångströja i kvarteret där allt utspelar sig. Men ändå väcktes en iver att läsa vidare på grund av alla oväntade kast i handlingen. Det som chockerade mig mest är b... Läs hela recensionen

 15. Fint om vänskap!
  Monika Henriksson, 11 oktober 2016

  Jag tycker Elena Ferrante, vem/vilka det nu är bakom pseudonymen, skriver fint om vänskap, enkelt men inte banalt. Jag tycker om att det är en komplex skildring.

 16. Stor läsupplevelse
  Ingegerd Nilsson, 6 oktober 2016

  Den är otroligt bra. Att några tonårsflickors funderingar o livsstil kan få mig att sträckläsa tills boken är slut känns som ett gott betyg.

 17. Neapelkvartetten del 2
  Bokmalen, 3 oktober 2016

  Lika bra som första delen, om inte bättre. Man sträckläser och förfäras över främst Lilas öde. Hon som blir kvar i Neapel men nu som ung och nygift. Gifte sig främst för att ta ett kliv ur fattigdom och trångboddhet. Men äktenskapet blir inte som hon tänkt sig.
  Men även Elenas kamp för att ta sig ur fattigdomen, smutsen och inskränktheten i Neapel. Hon läser vidare och flyttar till Pisa ,men känner sig inte hemma i den akademiska världen. Hon känner skuld för att inte Lila kom med.
  Br... Läs hela recensionen

Visa alla 17 recensioner

Bloggat om Hennes nya namn. Bok 2, Ungdomsår

Bokvideo